Sari direct la conținut

Consolare palidă: Câți bani a adunat echipa de campanie a lui Biden după dezbaterea cu Trump

HotNews.ro
Echipa de campania a lui Joe Biden a declarat vineri că a strâns 14 milioane de dolari în ziua dezbaterii prezidențiale din SUA și în dimineața de după, în timp ce prestația problematică a președintelui democrat i-a determinat pe unii să pună la îndoială viitorul candidaturii sale, potrivit Reuters.
Consolare palidă: Câți bani a adunat echipa de campanie a lui Biden după dezbaterea cu Trump
Joe Biden. FOTO: Evan Vucci / AP / Profimedia

Echipa Biden a declarat că intervalul 23.00 – 24.00, la o oră după dezbaterea de joi, a fost cea mai bună oră de strângere de fonduri de la lansarea campaniei în aprilie 2023.

Momentele de confuzie, discursul și vocea lui Joe Biden au lăsat urme în încrederea oamenilor, arată primele rezultate ale sondajelor prezentate de CNN. Potrivit acestora, dezbaterea a fost câștigată detașat: Trump – Biden 67% – 33%.

„Domnule președinte Biden, un mod în care vă puteți servi țara în 2024 este să vă anunțați retragerea și să invitați delegații democrați să vă înlocuiască, pentru că aceasta este cea mai sigură cale pentru națiunea noastră”, a scris, imediat după dezbatere, Nicholas Kristof, editorialist al The New York Times.

Încredere slabă în Biden și Trump

În privința încrederii de a conduce țara, care a fost o întrebare separată, cifrele arată că o bună parte dintre americani nu au încredere în nici unul dintre cei doi potențiali candidați.

57% dintre ei nu au încredere deloc în Biden și 44% nu au încredere deloc în Trump că poate fi președinte.

În privința încrederii adunate „multă” + „ceva încredere”, Biden stă și la acest capitol mai rău ca adversarul său. În timp ce Trump adună cu greu 56% cu ”multă și ceva încredere”, Biden a strîns doar 43% cu ”multă și ceva încredere”. 

În acest moment, potrivit cifrelor prezentate de CNN, doar 14% dintre americani au ”multă încredere” că Joe Biden poate conduce țara, în contextul în care întrebarea viza mandatul 2024-2029.

În privința opțiunii de vot, 81% dintre consideră că dezbaterea nu le-a schimbat intenția de vot, 5% au spus că le-a schimbat-o și 14% că se vor gândi.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro