Sari direct la conținut

Costel Alexe, discuţie cu comisarul pe mediu, în contextul plângerii adresate de ONG-uri la CE

HotNews.ro
Manifestatie pentru paduri, Foto: Captura de ecran
Manifestatie pentru paduri, Foto: Captura de ecran

Ministrul Mediului a discutat cu comisarul european pentru mediu despre închiderea procedurii de infringement. Discuţia a avut loc după ce trei ONG-uri au depus plângere la Comisia Europeană pentru tăierile din arii protejate. Costel Alexe a spus că România înregistrează progrese importante, potrivit Mediafax.

Ministrul Mediului Costel Alexe a avut, miercuri, o videoconferinţă cu comisarul european pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, Virginijus Sinkevicius, pe tema închiderii procedurii de infringement pentru tărieri ilegale de păduri. Costel Alexe i-a transmis comisarului că sunt luate toate măsurile necesare pentru combaterea tăierilor ilegale şi că Garda Forestieră verifică transporturile de lemn.

„Sunt optimist că vom reuşi să respectăm toate termenele. Înregistrăm progrese importante faţă de ultima întâlnire pe care am avut-o la jumătatea lunii februarie, la Bruxelles”, i-a transmis ministrul comisarului european. Costel Alexe i-a mai spus acestuia că va susţine şi va vota iniţiativa legislativă care prevede interzicerea exportului de buşteni, în Parlament.

„Chiar mâine (joi-n.r.), în Parlamentul României, va fi votată o propunere legislativă privind interzicerea exportului de buştean, iar Ministerul Mediului susţine această iniţiativă şi eu, în calitate de parlamentar, o voi vota”, a afirmat Alexe.

Ministrul Mediului a dat asigurări că Garda Forestieră participă activ la filtrele de verificare a transporturilor de pe drumurile publice. „Gărzile Forestiere se află în prima linie de apărare, alături de Poliţie şi Armată. Imediat după instaurarea stării de urgenţă, am introdus, prin Ordonanţă Militară, o prevedere care permite inspectorilor forestieri să participe la filtrele de verificare pe drumurile publice, alături de poliţişti soldaţi”, i-a mai spus Alexe comisarului.

Trei organizaţii non-guvernamentale pentru mediu din România au trimis o plângere la Comisia Europeană în care au reclamat tăierile ilegale masive din zonele protejate. Începând din luna februarie, Comisia Europeană a demarat o procedură de infringement împotriva României din cauza tăierilor ilegale de pădure.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro