Sari direct la conținut

Cristian Tudor Popescu dezvăluie cu cine votează în turul 2 la prezidențiale, între Ciolacu și Ciucă / În ce situație o va alege pe Lasconi

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu dezvăluie cu cine votează în turul 2 la prezidențiale, între Ciolacu și Ciucă / În ce situație o va alege pe Lasconi
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a anunțat joi seară, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că, în situația în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an, el va vota cu liderul PNL. De asemenea, jurnalistul a precizat și pe cine preferă dacă Elena Lasconi, lidera USR, va ajunge în finală ori cu președintele social-democraților, ori cu George Simion.

„Întrucât expirase timpul emisiunii «România în direct. Cap la Cap», pe care am început-o la Europa FM cu dl. Cătălin Striblea, nu am apucat să închei ce aveam de spus despre candidatul PNL la președinție, dl. Ciucă, și eventualitatea prezenței sale în turul 2, ceea ce în cazul celorlalți candidați făcusem”, scrie gazetarul, în postarea sa.

„Așa că spun acum: dacă dl. Ciucă ajunge în turul 2 cu dl. Ciolacu, îl voi vota pe dl. Ciucă, în ciuda opiniei despre limitările intelectului d-sale pe care am exprimat-o”, precizează Cristian Tudor Popescu.

„Rațiunea” invocată de jurnalist este următoarea: „Ciucă are în spate un partid, PNL, de dimensiuni și structură în măsură să contrabalanseze cât de cât PSD. Ceea ce nu este cazul USR-ului, mult diminuat și zgâlțâit al dnei Lasconi”.

„Pe Lasconi nu o voi prefera dacă intră în turul 2 cu Ciolacu pentru că, pe lângă nătângiile în serie pe care le debitează zâmbind din greu, nu reușește să se impună în propriul partid: faptul că a fost obligată să o pună pe listă la parlamentare pe «penala» Clotilde Armand e semnificativ”, argumentează Cristian Tudor Popescu în ceea ce privește decizia sa de a nu o vota pe lidera USR.

„În vreme ce M. Ciolacu, deși cu dificultate, având în vedere instinctele corupției și hoției, sălbatice în PSD, controlează partidul – dovezi: frâna pe care i-a pus-o pe loc greului Băluță (Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei, n.r.) în asaltul asupra lui N. Dan (Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, n.r.) și eliminarea rapidă, în urma scandalului Nordis, din funcție și din partid, a veninoasei Vicol (Laura Vicol, fosta președintă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, n.r.), care părea de neclintit”, mai explică gazetarul.

Dar, precizează Cristian Tudor Popescu, „există însă o situație în care aș vota-o pe Lasconi”: „Dacă va concura în turul 2 cu G. Simion (George Simion, liderul AUR, n.r.)”.

„De altfel, voi vota pe oricine intră în turul 2 cu șeful AUR”, conchide jurnalistul.

INTERVIURILE HotNews.ro