Sari direct la conținut

Câți bebeluși cu mame vaccinate în timpul sarcinii au anticorpi Covid la vârsta de 6 luni și diferența față de cei cu mame trecute prin boală

HotNews.ro
, Foto:
, Foto:

Bebelușii născuți din mame vaccinate împotriva COVID-19 în timpul sarcinii au mai multe șanse de a avea anticorpi împotriva virusului la vârsta de șase luni decât bebelușii născuți din mame nevaccinate care au fost infectate în timpul sarcinii, sugerează un mic studiu citat de Reuters.

Cercetătorii au publicat luni în Jurnalul Asociației Medicale Americane cercetarea efectuată pe 28 de copii în vârstă de șase luni născuți de femei care au fost vaccinate cu două doze de vaccin ARNm între săptămânile 20 și 32 de sarcină, când transferul de anticorpi materni către făt prin placentă este cel mai ridicat, și 12 copii de aceeași vârstă ale căror mame au fost infectate în același interval de sarcină.

Studiul a descoperit niveluri detectabile de imunoglobulină G (IgG), cel mai frecvent anticorp din sânge, la 57% dintre copiii născuți din mame vaccinate, dar numai la 8% dintre copiii cu mame infectate, nevaccinate.

Trebuie precizat că nu este clar cât de ridicat trebuie să fie nivelul anticorpilor pentru a proteja împotriva infecției, iar anticorpii nu sunt singurul mecanism de apărare al organismului.

Dar „multe părți interesate, de la părinți la pediatri, doresc să știe cât timp persistă la bebeluși anticorpii materni obținuți după vaccinare, iar acum putem oferi unele răspunsuri”, a declarat Dr. Andrea Edlow de la Massachusetts General Hospital din Boston.

„Sperăm că aceste descoperiri vor oferi un stimulent suplimentar pentru ca persoanele însărcinate să se vaccineze”, a adăugat ea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro