Sari direct la conținut

Cu spațiul aerian al UE închis pentru companiile aeriene rusești, Aeroflot vrea să îi trimită pe ruși în Africa

HotNews.ro
Angajate Aeroflot Airlines, Foto: Alexander Ryumin /TASS / Profimedia Images
Angajate Aeroflot Airlines, Foto: Alexander Ryumin /TASS / Profimedia Images

Cu spațiul aerian al Uniunii Europene închis pentru avioanele rusești încă de la sfârșitul lunii februarie, Aeroflot, cea mai mare companie aeriană din Rusia, le propune locuitorilor țării să îi ducă în Africa, relatează Interfax.

Anunțul a fost făcut de Serghei Alexandrovski, directorul general al Aeroflot, la o ședință a Comitetului de politică economică al Consiliului Federației Ruse.

„Luăm în considerare și monitorizăm în mod constant noi piețe internaționale pentru noi înșine. Africa este una dintre piețele pe care ne uităm în ceea ce privește potențialul nostru acolo”, a afirmat Alexandrovski.

„Dar acum, având în vedere toate restricțiile, ne concentrăm în primul rând pe piețele internaționale tradiționale. Africa nu a fost o astfel de piață pentru noi”, a mai precizat el.

Potrivit acestuia, Aeroflot se concentrează pe rutele internaționale prioritare deoarece „oportunitățile în ceea ce privește flota sunt acum destul de limitate”. În general, după cum a remarcat șeful Aeroflot, „Piața internațională, desigur, este limitată pentru noi acum. Dar efectuăm zboruri în toate țările în care putem zbura”, a adăugat directorul general al Aeroflot.

Măsurile luate de UE împotriva turiștilor ruși

Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești încă de pe 27 februarie, la 3 zile după ce Vladimir Putin a ordonat forțelor sale armate să invadeze Ucraina.

Mai multe țări europene care sunt destinații turistice favorite ale cetățenilor ruși au luat ulterior măsuri suplimentare pentru a opri intrarea rușilor pe teritoriul lor prin tranzitarea unor terțe țări precum Serbia sau Turcia.

De exemplu Grecia a suspendat procesarea cererilor de viză depuse de cetățenii ruși pe 25 iunie, ambasadorul Moscovei la Atena deplângând o lună mai târziu „distrugerea completă” a relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Ciprul în schimb a început să retragă cetățenia europeană a unor ruși cărora le-a acordat-o prin notoria schemă a „pașapoartelor de aur”. Ciprul a suspendat schema încă de vara trecută din cauza acuzațiilor de corupție din jurul ei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro