Sari direct la conținut

Culisele sedintei PD: Democratii au votat fuziunea, dar maraie impotriva deciziei

HotNews.ro

Sedinta Colegiul Director a linistit doar temporar apele in PD. Democratii au fost nevoiti sa accepte decizia de fuziune cu PLD si au votat resemnati in favoare acesteia. Insa in spatele usilor inchise, rand pe rand liderii de filiale si vicepresedintii si-au exprimat nemultumirile. Conform unor surse la varful partidului, Emil Boc a incercat sa-si linisteasca colegii, explicandu-le ca fuziunea „este obligatorie”, cu toate dezavantajele ce vor aparea, iar declaratiile si revoltele nu trebuie sa fie vizibile pentru ca risca sa piarda electorat.

Fara declaratii pentru presa

Liderii filalelor PD si vicepresedintii au refuzat sa faca declaratii la finalul sedintei, singurul care a transmis mesajul catre presa fiind Emil Boc.

Conducerea centrala a cerut transant democratilor prezenti sa nu mai faca declaratii publice vis-a-vis de nemultumirile pe care le au si sa nu critice sub nici o forma fuziunea.

Temeri pentru soarta democratilor din Parlamentul European

La finalul sedintei, singurul lider de organizatie care a facut o declaratie de presa a fost Sorin Frunzaverde, care a si „scuzat” votul impotriva. „Am votat pentru fuziune, dar si pentru pastrarea numelui PD. De ce? Pentru ca am castigat alegerile si pentru ca suntem afiliati la PPE. Eu mi-am spus punctul de vedere, nu intotdeauna un astfel de punct de vedere castiga”, a explicat Frunzaverde.

Mai mult, Frunzaverde a spus ca Partidul Popular European ar putea respinge afilierea noului partid, dar a fost linistit de Boc, care i-a transmis ca Basescu va face lobby pe linga popularii europeni.

Se ascute lupta pentru functii

Potrivit acelorasi surse, in ciuda faptului ca fuziunea a fost acceptata de membrii celor doua partide, lupta pentru functii va spori nemultumirile. „Lupta pentru functii in PD a existat dintotdeauna, imaginati-va cum va fi de acum incolo”, au declarat sursele HotNews.ro.

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ca se va negocia structura noului partid, refuzand sa dea alte amanunte. Initial s-a vorbit despre o strutura organizatorica formata dintr-un presedinte, doi vicepresedinti si un secretar general. La doar o zi de la anuntul facut de cei doi lideri, nemultumirile nu au intraziat sa apara.

Teodor Stolojan a ridicat pretentii pentru o functie de presedinte executiv, lui Vasile Blaga i-a picat prost vestea fuziunii, calculand ca a iesit din schema pentru functia de viitor premier si pentru un eventual post de vicepresedinte al noului partid, iar organizatiile locale ale ambelor partide se tem pentru posturile din administratia locala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro