Sari direct la conținut

Cum ajung copiii noștri să facă omagii ca-n comunism? ”Nu-i cred pe șefi că nu știau”. Cătălin Striblea, cel care a făcut publică filmarea, a răbufnit în podcastul său

HotNews.ro
Cum ajung copiii noștri să facă omagii ca-n comunism? ”Nu-i cred pe șefi că nu știau”. Cătălin Striblea, cel care a făcut publică filmarea, a răbufnit în podcastul său
Cătălin Striblea. Foto: Inquam Photos / George Călin

În urma apariției unui videoclip în care juniorii recitau omagial de ziua Elisabetei Lipă, au apărut reacțiile puternice în societate. Rugat să explice, antrenorul juniorilor care au conceput ”imnul” pentru Lipă a spus că ideea a fost a celor mici și că nimeni din șefi sau antrenori nu s-a amestecat. Cătălin Striblea l-a contrazis în ”Vorbitorincii”.

”Vă iubește toată țara / Zâmbetul vă e ca floarea” sunt versuri citite de juniorii de la Centrul olimpic de la Orșova, care i-au dedicat un videoclip Elisabetei Lipă, cea care sâmbătă, 26 octombrie, a împlinit 60 de ani. 

Aceasta sunt câteva strofe ale poeziei în care tinerii canotori au omagiat-o pe Elisabeta Lipă:

”Dragă doamnă campioană,
Ne sunteți model în viață,
Ați trecut peste opreliști
Peste vântul crud din față

***

Căci pe lângă demnitatea
De-a purta pe umeri țara,
Zâmbetul vă e ca floarea,
Ce vă înflorește primăvara”.

”Lipă e un om foarte bine protejat politic, chiar de premierul Ciolacu”

Elisabeta Lipă are poziția de președintă a Agenției Naționale pentru Sport, are rang de secretar de stat și ocupă astfel cea mai înaltă poziție managerială a sportului românesc.

”Este o mare campioană, dar și un om foarte bine protejat politic, chiar de premierul Ciolacu”, cum a spus Cătălin Striblea, jurnalistul și realizatorul radio care a făcut inițial publice imaginile cu omagiul, pe contul său de Facebook

Preluat de presă, videoclipul a stârnit reacții puternice. Cum de s-a ajuns ca tineri de 15-18 ani, născuți la 20 de ani de la căderea comunismului, să fie în situația de a relua obiceiuri de pe vremea bunicilor și părinților lor? Aceasta a fost una dintre temele care a circulat repetat în comentariile publicului și în media.

Antrenorul: „Ce înseamnă comunismul? Nu mai suntem sănătoși?”

Cătălin Striblea și Radu Paraschivescu, realizatorii podcastului „Vorbitorincii”, l-au invitat pe jurnalistul Cătălin Tolontan să discute despre acest subiect, dar și să relateze episoade necunoscute despre influența marilor companii în presă și despre presiunile industriei de pariuri și firmelor de imobiliare. Ediția ”Vorbintoricilor” va fi difuzată joi. 

Pe parcursul discuției, s-a ajuns și la videoclipul omagial. Publicația de sport GOLAZO a vorbit atât cu Lipă, cât și cu oficiali. Antrenorul lotului, Cristian Maliș, a spus că a fost ideea sportivilor și că nu i-a forțat nimeni. „Ce înseamnă comunismul? Nu mai suntem sănătoși?”, a spus Maliș. 

În podcast, Striblea a intervenit și a spus că, din informațiile lui, acolo s-a întâmplat cu totul altceva.

”Nu-i cred pe șefi că nu știau”, a spus el. Iar antrenorul și ceilalți adulți, ”spre deosebire de tineri” știau foarte bine care este rezonanța unui astfel de omagiu, a mai spus Striblea.

Reacția Elisabetei Lipă

Întrebată de GOLAZO cum comentează momentul, Elisabeta Lipă a spus ”Am văzut mesajul sportivilor canotori de la baza din Orșova. Sunt copiii de aur ai canotajului de mâine și le transmit că le mulțumesc pentru urări”. 

„Îmi pare rău că au ajuns să fie luați peste picior tocmai ei, care s-au născut la 20 de ani de la căderea regimului comunist. Sper să nu se lase descurajați de valurile de răutate din ultima vreme, de atacurile la adresa canotajului românesc, cel care a rămas unul dintre puținele sporturi în care țara noastră mai are un cuvânt de spus în lume”, a încheiat Lipă.

INTERVIURILE HotNews.ro