Sari direct la conținut

Cum comentează Rusia noua declarație a lui Trump că va pune capăt războiului din Ucraina înainte de a prelua mandatul, dacă va câștiga alegerile din noiembrie

HotNews.ro
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a spus luni că „criza ucraineană nu poate fi rezolvată într-o singură zi”, când a fost întrebat despre afirmațiile frecvente ale candidatului la președinția americană Donald Trump că ar putea pune capăt războiului în 24 de ore dacă va fi reales, relatează Reuters.
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, participă la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina, Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia
Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, participă la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina, Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Candidatul republican Trump nu a oferit detalii și a spus că dacă ar fi existat un „președinte adevărat” în SUA – care ar fi fost respectat de președintele rus Vladimir Putin – atunci Moscova nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022.

„Voi rezolva acel război între Putin și (președintele ucrainean Volodimir) Zelenskii în calitate de președinte ales înainte de a-mi prelua funcția pe 20 ianuarie. Voi rezolva acel război”, a spus Trump săptămâna trecută în timpul unei dezbateri cu președintele Joe Biden. „O să rezolv repede, înainte de a intra în funcție”, a adăugat el.

Alegătorii americani merg la vot pe 5 noiembrie pentru a alege următorul președinte pentru un mandat de patru ani.

Cum arată planul de pace pentru Ucraina care a ajuns pe masa lui Donald Trump

Rezultatul alegerilor contează pentru Rusia, în ciuda încercărilor sale de a-l minimiza, deoarece va determina amploarea angajamentului Washingtonului de a continua să sprijine Ucraina împotriva Moscovei și să-i furnizeze arme americane avansate.

„Criza ucraineană nu poate fi rezolvată într-o singură zi”, a declarat Nebenzia într-o conferință de presă pentru a marca începutul președinției Rusiei la Consiliul de Securitate al ONU pentru iulie.

Echipa de campanie a lui Trump îi răspunde lui Nebenzia

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a declarat pentru Reuters: „Președintele Trump este cel mai eficient om de stat și negociator din istorie și va rezolva acest conflict atunci când va fi ales”.

Kremlinul a spus că orice plan de pace pentru Ucraina propus de o posibilă viitoare administrație Trump ar trebui să reflecte realitatea de pe teren, dar Putin a rămas deschis la discuții.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro