Sari direct la conținut

Cum iti securizezi blogul

Gandul

Minighid de securizare pentru bloggeri

alegeti o parola complexa de administrare a blogului, care sa contina atat litere mari, cat si litere mici, cifre si semne specifice

protejati blogul de introducerea automata a comentariilor sau a unui continut nedorit

cei care lucreaza printr-un furnizor de hosting sa nu uite sa isi inchida sesiunea de actualizare a continutului (prin log out/off), in cazul in care aceasta operatiune este efectuata in locatii publice

Un comentariu aparent inofensiv postat pe blogul tau poate „fura” adresele de mail si parolele tuturor celor care-ti viziteaza jurnalul. De prisos sa mai spunem ca, odata furate, datele personale pot fi folosite in cele mai rele scopuri. De fapt, la fel ca si website-urile, si blogurile sunt posibile tinte de atac pentru hackeri.

„Cea mai frecventa situatie este atunci cand bloggerul, fara a fi familiar cu notiunile de hosting, apeleaza la o companie sau un specialist care se ocupa de gazduirea jurnalului, el neavand decat sa actualizeze continutul.

O a doua situatie se intalneste cand bloggerul are notiuni mai largi in zona web si poate sa isi administreze si gazduiasca singur, pe un server, tot ce tine de blogul sau”, explica Alexandru Molodoi, CTO la Gecad Net, companie care a elaborat un minighid de securitate pentru bloggeri.

In prima situatie, cand bloggerul alege un furnizor pentru gazduirea jurnalului online, trebuie sa fie atent la trei aspecte. Primul, sa isi formuleze o parola complexa de administrare a blogului; se recomanda sa folositi pentru orice parola atat litere mici, cat si majuscule, cifre si semne speciale.

Apoi, bloggerul mai trebuie sa isi protejeze blogul impotriva introducerii automate (de catre boti) a comentariilor sau continutului nedorit, de tip spam. Aceasta protejare se face prin CAPTCHA – acele casute in care sunt trecute cifre si litere de forme variate, pe care utilizatorul (in speta cel care posteaza comentariile) trebuie sa le introduca inainte de a adauga continut.

Nu in ultimul rand, cei care lucreaza printr-un furnizor de hosting sa nu uite sa isi inchida sesiunea de actualizare a continutului (prin log out/off), in cazul in care aceasta operatiune este efectuata in locatii publice (i-caf頳au hot-spoturi).

Foarte importanta este selectarea furnizorului de servicii de hosting, care trebuie sa asigure clientul (bloggerul) ca ia toate masurile de securitate, in asa fel incat jurnalul online al utilizatorului sa nu sufere prejudicii.

Integral in Gandul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro