Sari direct la conținut

Cum să simți că aparții unei comunități, deși trăiești în București  

Cum să simți că aparții unei comunități, deși trăiești în București  
Cum să simți că aparții unei comunități Foto: HILS Development

Viața în marele oraș aduce avantaje în privința nivelului de trai, a veniturilor sau posibilităților de petrecere a timpului liber, dar nu oferă mereu sentimentul apartenenței la o comunitate, senzația că „acasă” nu e doar propria locuință, ci și cartierul împărțit cu vecinii. Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat recent, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale din 10 octombrie, arată că propria implicare în viața comunității este unul dintre aspectele care contribuie la sănătatea mintală a oamenilor.  

Dezvoltarea armonioasă a comunităților reprezintă un pilon de bază pentru HILS Development, companie antreprenorială dedicată dezvoltării imobiliare responsabile din București. Astfel, în 13 octombrie, HILS Development a organizat în comunitatea HILS Pallady evenimentul „În careu. Copii mici, visuri mari”, dedicat părinților, copiilor și iubitorilor sportului. Acesta a fost continuat în 20 octombrie cu o acțiune de voluntariat a echipei HILS Development, „Cămara cu Zacuscă”,  desfășurată în Bilciurești, județul Dâmbovița, împreună cu Asociația Șansa Ta.   

Oamenii creează amintiri împreună  

Membrii comunităților HILS Pallady și HILS au avut parte, în 13 octombrie, de o duminică plină de mișcare, de activități educative și distractive, destinate copiilor și părinților: desene pe asfalt, o vânătoare de comori și deliciul suprem – vata pe băț – pentru cei mai mici locatari ai comunităților HILS. La acestea s-a adăugat multă joaca cu mingea de fotbal, alături de portarul și mijlocașul echipei Dinamo București. Micii fotbaliști din comunitățile HILS au șutat la poarta de fotbal apărată de Adnan Golubovic și au schimbat pase cu mijlocașul Cătălin Cîrjan. Evenimentul „În careu. Copii mici, visuri mari a fost organizat în parteneriat cu Destiny Park, primul parc de edutainment din România și cel mai mare din Europa de Est, și cu Dinamo București.  

„Comunitatea a fost și este un pilon esențial al HILS Development. Explicația este foarte simplă, noi construim pentru bucureșteni. Oamenii care cumpără o locuință HILS își construiesc o viață acolo, creează amintiri, au bucurii și reușite, iar rolul nostru ca dezvoltator imobiliar depășește momentul de vânzare-cumpărare”, a declarat Iulia Iana, Head of Marketing – HILS Development.  

Inițiativele dedicate comunității au fost continuate de HILS Development în 20 octombrie, când echipa HILS a participat la „Cămara cu Zacuscă”, acțiune de voluntariat organizată împreună cu Asociația Șansa Ta la Bilciurești, județul Dâmbovița. Acolo, voluntarii HILS au pregătit zacuscă pentru copiii din medii vulnerabile, contribuind la umplerea cămărilor acestora pentru iarnă. De asemenea, HILS Development continuă să se implice activ în susținerea sportului și a mișcării ca elemente ale unui stil de viață sănătos și a fost prezentă pe Arena Națională, în 20 octombrie, la meciul dintre Dinamo București și FCSB, cu o serie de activități tematice pentru copii și părinți.  

Implicare activă în viața comunității  

Peste un sfert dintre bucureștenii care aleg să se mute într-unul dintre cartierele HILS iau această decizie în urma recomandărilor primite de la familie sau de la apropiați care fac parte deja din aceste comunități, conform datelor HILS Development. Printre motivele care stau la baza acestei alegeri se numără calitatea locuințelor, comunitatea formată și beneficiile de care se bucură locatarii.  

„Noi continuăm să ne implicăm activ în dezvoltarea comunităților nou apărute în cadrul ansamblurilor noastre rezidențiale, pe mai multe direcții. Întrucât mulți dintre noii noștri vecini sunt familii tinere cu copii, organizăm evenimente socio-educative special gândite pentru aceștia și pentru nevoile lor. De asemenea, oferim servicii de mentenanță a spațiilor comune, prin administrare eficientă, consiliem asociațiile de locatari, dezvoltăm cartierele prin extinderea zonelor comerciale și prin servicii conexe chiar în incinta ansamblurilor rezidențiale”, a mai declarat Iulia Iana.  

Cu trei proiecte rezidențiale finalizate și alte trei în stadiul de construcție, toate în estul Capitalei, HILS Development își mărește treptat comunitatea. Compania estimează că până la încheierea tuturor celor șase proiectelor anunțate, finalizate sau în construcție în estul Bucureștiului, întreaga comunitate HILS va ajunge la aproximativ 24.000 de locuitori. 

Planurile HILS Development pentru următorii ani 

HILS Development a inițiat șase proiecte rezidențiale și mixed-use în estul Capitalei, dintre care trei sunt deja încheiate și locuite – HILS Pallady  cu 1.908 apartamente, HILS Splai cu 111 apartamente și HILS Brauner cu 1.336 apartamente, cel din urmă fiind finalizat chiar în acest an. Pentru anii următori, compania continua lucrările la HILS Sunrise, primul proiect pre-certificat Green Homes din zonă cu 704 apartamente, HILS Republica care în acest moment este în faza 1 de construcție, cu 370 de apartamente, și HILS Titanium care, la fel, este în faza 1 de construcție, cu 496 de apartamente.   

Despre HILS Development  

HILS Development este compania de dezvoltări rezidențiale și mixed-use fondată de către Ionuț Negoiță, care are o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar și 11.000 de locuințe construite și vândute în București. Misiunea companiei este de a construi noi comunități și a crea condiții de locuire pentru un trai de calitate.  

Viziunea HILS Development de dezvoltare a comunității prin proiecte rezidențiale și de tip mixed-use se extinde pe un orizont de 20 de ani. În prezent, HILS Development gestionează șase proiecte de mari dimensiuni în București – HILS Sunrise, HILS Pallady, HILS Brauner, HILS Republica, HILS Splai și HILS Titanium – și finalizează peste 1.000 de apartamente anual. 

Articol susținut de HILS Development