Sari direct la conținut

De unde începi când vrei să schimbi jobul cu o afacere proprie?

Smile Media
Începe propria afacere, Foto: Spark’n’Switch
Începe propria afacere, Foto: Spark’n’Switch

Într-o piață a muncii destul de complicată pentru angajații cu multă experiență profesională, ideea unei afaceri proprii este tentantă. Dar nu-i deloc simplu să renunți la salariul care-ți intră în cont cu regularitate, chiar și atunci când ești nemulțumit de șefi sau de job. Printre obstacole este și lipsa cunoștințelor despre cum să începi o afacere de la zero.

Programul de educație antreprenorială Spark’n‘Switch (www.sparknswitch.ro) este gândit pentru cei care vor să facă pasul spre antreprenoriat și NU vor să se arunce cu capul înainte. Nu-i sănătos și nici confortabil să riști inutil bani, timp și relații personale – mai ales dacă ai familie, rate și ții la propria reputație profesională.

Programul Spark’n’Switch concentrează experiența de învățare în 10 săptămâni. Cuprinde 46 de ore de sesiuni online în direct cu experți, plus lucru individual la propriul proiect (fiecare cursant decide cât vrea să aloce acestui scop) și discuții săptămânale 1-la-1 cu ghizii de program. Cursurile sunt în limba română.

Pentru cine este programul:

– Angajați care s-au săturat să lucreze pentru oameni care nu-i respectă și pentru companii care nu-i inspiră;

– Angajați sau freelanceri care își doresc sau au nevoie să vadă dacă pasiunea lor ar putea fi și o sursa de venit pe termen lung;

– Angajați care ar vrea să fie proprii lor șefi;

– Profesori, masteranzi și doctoranzi de la facultățile tehnice care vor să transforme munca de cercetare în aplicații practice;

– Programatori, ingineri, doctori sau arhitecți care văd o problemă în domeniile lor și au o soluție pe care vor sa construiască un business;

– Angajați care lucrează în industrii afectate de pandemie sau care duc spre o fundătură profesională.

Participanții la programul Spark’n’Switch vor afla și pune la treabă 5 principii simple, specifice gândirii de tip antreprenorial (prin comparație cu gândirea de tip managerial). Își vor completa cunoștințele de bază pentru punerea pe picioare a unei afaceri proprii și vor putea lucra concret la un plan pentru propria idee de business – pe care, dacă nu o au deja, o pot genera chiar ei într-una din primele sesiuni ale cursului. Detalii complete despre conținutul programului găsiți la www.sparknswitch.ro/descriere-program.

Acest program este gândit și pus în practică de o echipă creată printr-un parteneriat între EA – The Entrepreneurship Academy și Risers Net. EA – The Entrepreneurship Academy este o facultate privată de origine olandeză, care face parte dintr-o rețea de programe educaționale de antreprenoriat și business din Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Peru și Africa de Sud. Risers Net este o comunitate pentru profesioniști cu expertiză diversă, care vor să devină fondatori de startup – adică firme noi cu mare potențial de creștere, inclusiv internațională.

Noi credem că principalul rezervor antreprenorial al României sunt oamenii cu experiență profesională, foști sau actuali angajați în companii private sau în instituții publice. Acești oameni înțeleg industrii / „piețe” și știu să facă treabă. Trebuie doar să treacă la acțiune (și) în beneficiul lor direct.

Pentru că ați citit până aici, vă dăm și o posibilă soluție la problema din titlu (de unde începi?). Gândiți-vă la trei persoane în care aveți suficientă încredere să discutați despre ideile voastre de afaceri, apoi întrebați-le ce idee cred ele că ar merita să puneți în aplicare împreună. Să pornești cu un partener (în loc să fii singurul responsabil) face startul de la zero mult mai ușor.

Articol susținut de Spark’n’Switch​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro