Sari direct la conținut

Demi Moore spune că n-a devenit cea mai bine plătită actriță din lume pentru a fi comparată cu Bruce Willis: „Știam cât câștigă”

HotNews.ro
Demi Moore spune că n-a devenit cea mai bine plătită actriță din lume pentru a fi comparată cu Bruce Willis: „Știam cât câștigă”
Demi Moore alături de actrița Margaret Qualley, care joacă o variantă mai tânără a ei în filmul „The Substance” de anul acesta, FOTO: INSTAR Images / Profimedia

Demi Moore spune că și-a negociat cu ani în urmă cel mai mare onorariu obținut vreodată de o actriță la momentul respectiv deoarece făcea aceeași muncă precum soțul ei Bruce Willis, nu pentru a fi comparată cu el, relatează revista Variety.

Demi Moore a devenit cea mai bine plătită actriță din lume în 1996, când a obținut un onorariu de 12,5 milioane de dolari pentru rolul din filmul Striptease. Moore era căsătorită la momentul respectiv cu Bruce Willis, unul dintre cei mai bine plătiți actori ai anilor 1990 grație unor filme ca Die Hard 2, 12 Monkeys sau The Fifth Element.

Însă Moore, acum în vârstă de 61 de ani, a relatat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The New York Times că nu și-a dorit niciodată să compare cariera ei cu a lui Willis, ci că i s-a părut corect să fie plătită la fel ca el pentru aceeași muncă.

„Nu a fost despre a mă compara cu el. Da, am văzut cu cât era plătit”, a spus ea. Explicând raționamentul ei în negocierea onorariului pentru filmul Striptease, ea a spus că „a fost sincer mai mult despre: ‘De ce să nu? Dacă fac același nivel de muncă, de ce nu ar trebui să primesc și eu?’”.

Demi Moore spune că a fost afectată puternic de modul în care a fost comentat filmul ei din 1996

Ea a povestit însă într-un interviu separat acordat recent revistei Variety că „povestea a devenit rapid că ‘păi e plătită cu acea sumă fiindcă joacă o stripperiță’”.

„M-a lovit chiar tare. Dar am înțeles totodată că oricine care face un pas în față va încasa lovitura. Asta e valabil pentru oricine contestă acel status quo”, a relatat ea.

„Ei bine, cu Striptease a fost de parcă aș fi trădat femeile iar cu G.I. Jane (n.r. filmul ei apărut un an mai târziu) a fost de parcă aș fi trădat bărbații. Dar cred că lucrul interesant este că atunci când am devenit cea mai bine plătită actriță – de ce a fost ca atunci, în acel moment, să apară alegerea de a mă doborî?”, a explicat Moore.

Ea a spus de asemenea că nu a luat lucrurile personal și că același lucru i s-ar fi întâmplat probabil oricărei alte actrițe. „Dar fiindcă am făcut un film care avea de-a face cu lumea stripease-ului mi-a fost extrem de rușine”, a relatat aceasta.

Noul film în care joacă Demi Moore

Demi Moore a acordat mai multe interviuri în ultima perioadă ca parte a turneului de promovare a noului ei film, The Substance.

Ea joacă în acest film rolul unei instructoare de fitness care e concediată în ziua în care a împlinit 50 de ani și se lasă sedusă de o companie farmaceutică ce îi oferă un tratament cu injecții care modifică ADN-ul și întinerește atât de mult încât devii la propriu de nerecunoscut.

The Substance a avut premiera la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unde a concurat pentru marele premiu Palm D’or, câștigat în cele din urmă de lungmetrajul Anora al regizorului american Sean Baker.

Noul film cu Demi Moore urmează să apară în cinematografele nord-americane și din alte țări weekendul acesta, pe 18 septembrie. Însă spectatorii din România care vor dori să îl vizioneze vor mai avea de așteptat.

The Substance va avea premiera în cinematografele din România abia în data de 10 ianuarie 2025, potrivit Cinemagia.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica „Nerd Alert” de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro