Sari direct la conținut

„Deosebit de îngrijorător”. Doi copii de 11 și 13 ani, printre cei peste 1000 de oameni arestați în urma protestelor violente anti-migranți din Marea Britanie

HotNews.ro
„Deosebit de îngrijorător”. Doi copii de 11 și 13 ani, printre cei peste 1000 de oameni arestați în urma protestelor violente anti-migranți din Marea Britanie
Manifestație anti-migrație la Londra. FOTO: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Autoritățile britanice au arestat până acum peste 1.000 de persoane, printre care și doi minori de 11 și 13 ani și un vârstnic de 69 de ani, după revoltele care au implicat violență, incendieri și jafuri, precum și atacuri rasiste care i-au vizat pe musulmani și migranți, a declarat marți un organism național de poliție, relatează Reuters.

Revoltele, care au urmat uciderii a trei fete în orașul Southport, din nordul Angliei, au început după ce pentru atacul din 29 iulie a fost învinuit în mod greșit un migrant, pe baza dezinformării.

Respectivele informații apărute pe rețelele sociale precizau că suspectul este un solicitant de azil, posibil sirian, care a intrat în țară ilegal și au oferit și un nume musulman – despre care autoritățile au spus că este incorect.

Violența a izbucnit în orașe din Anglia și, de asemenea, în Irlanda de Nord, dar au existat mai puține cazuri de tulburări de săptămâna trecută, după ce eforturile de identificare a celor implicați au fost intensificate.

Mulți au fost închiși rapid, iar unii au primit pedepse mari.

Consiliul șefilor de poliție națională a declarat în cea mai recentă actualizare că 1.024 au fost arestați, iar 575 au fost puși sub acuzare în Marea Britanie.

Printre cei arestați se numără un bărbat de 69 de ani acuzat de vandalism în Liverpool și un băiat de 11 ani din Belfast.

O fată de 13 ani a pledat vinovată de tulburări violente la Tribunalul din Basingstoke, au spus procurorii, după ce a fost văzută pe 31 iulie dând cu pumnii și picioarele în intrarea unui hotel pentru solicitanții de azil.

„Acest incident alarmant va fi provocat o teamă reală în rândul oamenilor care erau vizați de acești huligani – și este deosebit de îngrijorător să afli că o fată atât de tânără a participat la această tulburare violentă”, a spus procurorul Thomas Power.

Ultima dată când Marea Britanie a asistat la revolte pe scară largă a fost în 2011, când împușcarea mortală a unui bărbat de culoare de către poliție a declanșat câteva zile de violențe stradale.

Acțiunea judiciară rapidă și dură a fost văzută ca unul dintre cauzele potolirii tulburărilor în 2011, când aproximativ 4.000 de persoane au fost arestate în câteva săptămâni.

INTERVIURILE HotNews.ro