Sari direct la conținut

Donald Trump afirmă că Joe Biden „nu este apt să slujească” țara: „Vom suferi mult din cauza președinției sale”

HotNews.ro
Donald Trump afirmă că Joe Biden „nu este apt să slujească” țara: „Vom suferi mult din cauza președinției sale”
Donald Trump la un miting de campanie în Grand Rapids, Michigan. (Foto: Evan Vucci / AP / Profimedia)

Fostul președinte american Donald Trump a reacționat din nou, duminică, după ce președintele Joe Biden a anunțat că nu va mai candida pentru realegere, afirmând că Biden „cu siguranță nu este potrivit pentru a sluji” țara, relatează CNN.

„Coruptul Joe Biden nu era potrivit să candideze la președinție și cu siguranță nu este potrivit să servească (țara) – Și nu a fost niciodată! El a ajuns în funcția de președinte doar prin minciuni, știri false și prin faptul că nu și-a părăsit subsolul. Toți cei din jurul său, inclusiv medicul său și mass-media, știau că nu era capabil să fie președinte și nu a fost”, a scris Trump, într-un mesaj publicat pe rețeaua sa de socializare Truth Social.

Trump a adăugat: „Vom suferi mult din cauza președinției sale, dar vom remedia foarte repede daunele pe care le-a făcut. MAKE AMERICA GREAT AGAIN! (n.r. – Să facem America din nou măreață)”.

Într-o convorbire telefonică cu CNN, la câteva minute după ce Biden și-a anunțat ieșirea din cursa pentru 2024, Trump l-a descris pe Biden ca intrând „în istorie ca fiind de departe cel mai prost președinte din istoria țării noastre”.

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 5 noiembrie a mai a declarat duminică, în aceeași intervenție la CNN, că este de părere că vicepreşedinta Kamala Harris va fi mult mai uşor de învins în scrutinul din noiembrie decât Joe Biden.

Trump a lansat un apel de strângere de fonduri după ce Biden s-a retras

Tot duminică, după anunțul lui Biden, Donald Trump a lansat o cerere de strângere de fonduri, făcând apel la „un milion de patrioți pro-Trump să contribuie și să spună cu mândrie: «Sunt alături de Trump»”.

„Dacă vom recâștiga Casa Albă, totul se va întâmpla datorită impulsului pe care l-am construit în acest moment – chiar aici, chiar acum!”, scrie în mesajul transmis susținătorilor republicani prin SMS.

În urma frecventelor episoade de confuzie care au culminat cu prestaţia sa dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie cu rivalul său republican Donald Trump, când Biden a părut incoerent şi dezorientat, tot mai mulţi congresmeni democraţi l-au îndemnat pe preşedintele în vârstă de 81 de ani să se retragă din cursă, temându-se că partidul lor va fi spulberat de republicani la alegerile din 5 noiembrie, dată la care odată cu scrutinul prezidenţial are loc şi cel pentru Congres.

Duminică, după ce Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat, el şi-a declarat susţinerea pentru Kamala Harris.

INTERVIURILE HotNews.ro