Sari direct la conținut

Dosarul de corupție al lui Darius Vâlcov rămâne la Tribunalul Gorj / Cererea de declinare a competenței, respinsă

HotNews.ro
Darius Valcov, Foto: Guvernul Romaniei
Darius Valcov, Foto: Guvernul Romaniei

Procesul în care Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită va fi judecat în continuare la Tribunalul Gorj. Instanţa a respins, marţi, cererea avocatului său, care este soţia secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, de trimitere a dosarului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit avocatei, Vâlcov va merge în instanță doar după ce va fi finalizată audierea martorilor din rechizitoriu.

”S-a respins cererea de declinare a competenței. Au zis că a fost invocată și pe cameră preliminară, dar pe cameră preliminară a fost invocată pe competența organului de urmărire penală, nu a instanței. A rămas să se judece în continuare aici, la Tribunal. Au audiat trei martori, unul a fost absent, iar instanța a dat termen peste două săptămâni”, a declarat corespondentului Mediafax Mihaela Greblă, avocatul lui Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov a lipsit de la proces, iar avocata acestuia spune că el va merge în instanță doar după ce va fi finalizată audierea martorilor din rechizitoriu.

”Pentru că în aceeași zi i-au adus la cunoștință calitatea de suspect și de inculpat și în următoarele trei săptămâni s-a întocmit rechizitoriul, domnul Vâlcov și-a rezervat dreptul de a da declarații și de a propune alte probe, eventual martori, expertize, după audierea martorilor din rechizitoriu. După ce se termină toți martorii din rechizitoriu venim cu probele noastre”, a mai declarat Mihaela Greblă.

Instanţa a stabilit un nou termen în acest dosar pentru 9 aprilie.

În acest dosar, fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este acuzat de procurori că ar fi mituit un funcţionar de la Oficiul de Cadastru.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice ar fi decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre acestea, pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Ceilalţi trei inculpaţi în dosar sunt Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica, Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii judecaţi pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Olt, Eduard Cincu, acuzat de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro