Sari direct la conținut

Efectele cazului Dominique Pelicot. Fosta parteneră a unui bărbat acuzat că a violat-o pe Gisele Pelicot crede că este posibil ca și ea să fi fost agresată

HotNews.ro
Efectele cazului Dominique Pelicot. Fosta parteneră a unui bărbat acuzat că a violat-o pe Gisele Pelicot crede că este posibil ca și ea să fi fost agresată
Gisele Pelicot, la tribunalul din Avignon. FOTO : Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Șocul provocat de procesul violurilor organizate de Dominique Pelicot continuă să crească. Fosta parteneră a unui bărbat acuzat de violarea lui Gisele Pelicot, alături de alți zeci de bărbați, a izbucnit în lacrimi și a spus instanței că este posibil ca și ea să fi fost agresată sexual, relatează The Guardian

„Nu știu dacă am fost violată”, a declarat luni Emilie O în fața instanței din orașul Avignon, din sud-estul Franței, unde se judecă dosarul care a oripilat Franța și întreaga lume. 

„Este groaznic. Voi avea mereu îndoieli.”

Emilie O este fosta parteneră a lui Hugues M, unul dintre cei 50 de bărbați acuzați că au violat-o pe Gisèle Pelicot în timp ce aceasta era inconștientă fupă ce fusese drogată de fostul ei soț, Dominique Pelicot.

Bătrânul de 71 de ani, care a recunoscut că a invitat străini în casa lor pentru a o viola pe Gisele Pelicot, este judecat de la începutul lunii împreună cu alți 50 de bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani. Mulți dintre ei au negat acuzațiile.

Emilie O a spus că ea însăși ar fi fost drogată și agresată sexual de Hugues M, fostul ei partener. „Am fost manipulată și am trăit o minciună”, a spus Emilie O, care a locuit cu bărbatul respectiv timp de cinci ani. 

„Încă pun la îndoială totul”, a spus ea, fără să se uite la fostul ei partener.

Emilie O a făcut plângere la poliție împotriva lui Hugues M, dar poliția a motivat că nu sunt probe

Spunându-și povestea, Emilie O s-a uitat la Gisèle Pelicot, care i-a zâmbit înapoi în semn de susținere. 

Tânăra de 33 de ani a spus că l-a întâlnit prima dată pe Hugues M online. Cei doi aveau în comun pasiunea pentru motociclism.

Ea l-a descris pe Hugues M ca fiind respectuos și grijuliu, dar a adăugat că i-a fost infidel în mod repetat. Ea a spus că avea nevoie de „adrenalină pe care o avea doar mergând pe motocicletă și întreținând relații sexuale”.

Ea a început să-și vadă viața cu fostul partener într-o altă lumină când a aflat în 2021 de acuzațiile împotriva lui. Viața ei a fost dată peste cap când a primit un apel de la poliția din Avignon.

„Am fost convocată și mi s-a spus că Hugues a violat o femeie în octombrie 2019, cu câteva zile înainte de ziua mea”, a spus ea.

„Nu i-am crezut. Am fost uluită, șocată. Am cerut să văd fotografia și apoi mi-am dat seama că nu era un coșmar”, a spus ea.

Hugues M a fost acuzat de „tentativă de viol” a lui Gisèle Pelicot. Emilie O a spus instanței că a început să se îndoiască de întreaga lor relație și că acum crede că și ea ar fi suferit același tratament.

Ea a spus instanței că într-o noapte din 2019 s-a trezit și și-a găsit partenerul încercând să o agreseze. Ea a depus o plângere la poliție, dar a fost respinsă pentru „lipsa probelor materiale”.

Ea a mai spus instanței că a avut „amețeli” între septembrie 2019 și martie 2020, dar anchetatorii nu au detectat nicio substanță care ar fi putut-o afecta în acel moment.

Știm că Gisele Pelicot era drogată de soțul ei cu somnifere, astfel încât nici nu bănuia că este violată. De-a lungul anilor, ea se „convinsese” că „amneziile” ei inexplicabile, pierderile de memorie, „s-au datorat bolii Alzheimer.

INTERVIURILE HotNews.ro