Sari direct la conținut

Elevii cer ca lecțiile să fie înregistrate: Principiile calității și asigurării egalității de șanse rămân doar forme fără fond

HotNews.ro
Scoala online (Tetiana Tychynska via Dreamstime.com), Foto: Dreamstime.com
Scoala online (Tetiana Tychynska via Dreamstime.com), Foto: Dreamstime.com

Consiliul Național Elevilor cere ca lecțiile să fie înregistrate având în vedere că ”sistemul de transmisiune live” nu este pus la punct în multe dintre unitățile de învățământ. ”Anul şcolar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparţine întru totul”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

”Având în vedere faptul că sistemul de transmisiune live nu este pus la punct în multe dintre unitățile de învățământ, este imperios ca lecțiile să fie înregistrate, astfel încât acestea să poată fi accesate atât de elevii care nu sunt prezenți fizic la școală, cât și de cei care își doresc să revină asupra anumitor conținuturi”, spun elevii.

Consiliul Național al Elevilor avertizează că în Ordinul de ministru cu regulile de predare online, publicat cu doar 2 zile înainte să înceapă școala, se regăsesc “principiul asigurării egalității de șanse și principiul centrării educației pe beneficiarii acesteia”, dar executivul a eșuat în a le acorda elevilor și profesorilor tabletele cu care să aibă acces la educația online, iar totul devine o formă fără fond.

”Conform ordinului de ministru, printre principiile care guvernează procesul didactic din mediul online, cel puțin la nivel teoretic, se regăsesc principiul calității, principiul asigurării egalității de șanse și principiul centrării educației pe beneficiarii acesteia. În contextul în care, încă din luna martie, peste 900.000 de elevi din România nu și-au putut continua parcursul educațional din cauza lipsei de dispozitive conectate la Internet, principiile enunțate mai sus rămân doar niște forme fără fond, care, în fapt, nu vor putea fi aplicate decât pe hârtie, în ciuda faptului că Guvernul României are cadrul legislativ necesar pentru a achiziționa aceste dispozitive, conform Legii 109/2020 – (n.n Ministerul Educației și Cercetării) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitățile de e-learning”, mai arată comunicatul CNE.

Citește și:

În ziua în care ar trebui să livreze aproape 83.000 de tablete cu internet către școlile din București și alte 14 județe, Orange încă așteaptă invitație de la Ministerul Educației pentru semnarea contractului

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro