Sari direct la conținut

Evaluarea Nationala 2013 Subiectele integrale la examenul de Matematica

HotNews.ro
Subiecte Matematica 2013 Evaluarea Nationala, Foto: Hotnews
Subiecte Matematica 2013 Evaluarea Nationala, Foto: Hotnews

Subiectele pe care absolventii de clasa a VIII-a le-au avut de rezolvat astazi, 27 iunie, in examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013 sunt structurate pe trei mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte. Examenul a inceput la ora 9:00 si a durat doua ore, fiind ultima proba inainte de admiterea la liceu. La Matematica a fost extrasa varianta de subiecte numarul 3, fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Absolventii claselor a VIII-a au sustinut astazi examenul de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2013. La primul subiect, elevilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen doar rezultatele exercitiilor. La al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat un exercitiu de tip „Ana are mere”. La ultimele doua subiecte, absolventilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen nu doar rezultatele, ci rezolvarile complete ale problemelor.

Subiectele integrale la Matematica – Evaluarea Nationala 2013

Compara cu subiectele la Matematica de anul trecut

Calendar Evaluarea Nationala 2013

14 iunie Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

17 – 19 iunie Inscrierea la Evaluarea Nationala

25 iunie Limba si literatura romana – proba scrisa

26 iunie Limba si literatura materna – proba scrisa

27 iunie Matematica – proba scrisa

29 iunie Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

29 iunie Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)

30 iunie – 2 iulie Rezolvarea contestatiilor

3 iulie Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Pe 29 iunie vor fi afisate primele rezultate si in aceeasi zi pot fi depuse si contestatiile, pentru ca pe 3 iulie sa fie afisate rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2013.

„Admiterea in liceu in anul scolar 2013 – 2014” incepe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Inscrierea in clasa a IX-a (cu exceptia absolventilor de gimnaziu care sustin probe de aptitudini) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate prin planul de scolarizare.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afiseaza rezultatele.

Citeste si:

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro