Sari direct la conținut

Evolutia leului – mult mai putin ampla decat cea sugerata de scaderile burselor europene sau de deprecierea monedelor din regiune

HotNews.ro

Leul a deschis in scadere sedinta de tranzactionare de vineri, cu 1,2 – 1,3 bani peste paritatea de la finalul şedinţei anterioare adica la un curs de 4,14 lei/euro, mentinand tendinta incheiata cu o zi in urma.

Desi abrupta, deprecierea leului a fost mai putin ampla decat cea a monedelor regionale si mult mai putin ampla decat cea care ar fi putut fi sugerata de catre scaderile burselor europene.

dealer banca comerciala

„Desi abrupta, deprecierea leului a fost mai putin ampla decat cea a monedelor regionale si mult mai putin ampla decat cea care ar fi putut fi sugerata de catre scaderile burselor europene. O rezistenta relativa asemanatoare a fost inregistrata in cadrul primei de risc a Romaniei, care a crescut, insa cu mult mai putin decat cele ale unor state de la frontierele zonei euro”, au declarat dealerii unor banci comerciale pentru HotNews.ro.

Portugalia a inregistrat cea mai mare crestere, CDS pentru aceasta tara a castigat 30 de puncte de baza, depasind 200 de puncte de baza. „Deoarece bursele din Europa au inceput sedinta de astazi prin scaderi ample, credem ca leul ar putea continua sa se deprecieze in aceasta sedinta”, au mai spus dealerii citati.

O rezistenta relativ puternica a fost inregistrata in cadrul primei de risc a Romaniei, care a crescut, insa cu mult mai putin decat cele ale unor state de la frontierele zonei euro

Dealer banca comerciala

Astazi, SUA va publica datele economice privind piata fortei de munca, asteptarile sugerand o dinamica similara a pietelor de capital, ceea ce ar deprecia leul. „Desi consideram ca cel mai probabil este ca leul sa se deprecieze in aceasta sedinta, rezistenta relativa a acestuia ne face sa atasam o probabilitate mai mare decat de obicei unui scenariu invers”, au mai spus dealerii contactati de HotNews.ro.

Tensiunea din piata valuatara nu a contaminat piata monetara, ratele de dobanda pe termen scurt ramanand la 5%, iar dobanzile la o luna si 3 luni ajungand la 6,8%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro