Sari direct la conținut

Fake News-ul, folosit și la case mai mari: Cum a fost acuzată Kamala Harris că i-a făcut pe soldații americani ”niște lași fără suflet”

HotNews.ro
Joe Biden si Kamala Harris, Foto: KEVIN DIETSCH / UPI / Profimedia
Joe Biden si Kamala Harris, Foto: KEVIN DIETSCH / UPI / Profimedia

După ce senatoarea Kamala Harris a devenit prima americancă de culoare care ajunge în fruntea unui partid major, un vechi citat fals despre militari și-a croit drum spre rețelele de socializare și i-a fost atribuit.

„Militarii noștri sunt lași fără suflet. Bugetul lor trebuie să fie redus. Am devenit o națiune de ucigași prin intermediul armatei noastre”, începe un meme postat pe Facebook pe 20 august.

Postarea continuă să afirme că Harris a spus că „soldații noștri au devenit nimic altceva decât o colecție de monștri sadici malefici” și susține că citatul este din septembrie 2019.

USA Today a făcut o scurtă cercetare și a descoperit că citatul care i se atribuie democratei a apărut pentru prima dată în 2019, după ce a fost postată pe un site satiric, iar acum a reapărut – alături de alte afirmații false despre Harris – după ce a fost aleasă ca vicepreședinte al Partidului Democrat.

Este vorba de site-ul Daily World Update, un site care se definește ca fiind de „parodie și satiră”. „Totul de pe acest site web este ficțiune. Nu este o minciună și nu este o știre falsă, deoarece nu este real. Dacă credeți că este real, ar trebui să vă controlați la cap.”, avertizează printr-un disclaimer detinătorii acestui site.

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost nominalizată oficial de către Partidul Democrat candidat la vicepreşedinţie, devenind prima femeie de culoare propusă pentru această funcţie.

Harris a spus că, cel mai probabil, mama sa nu și-ar fi putut imagina vreodată un astfel de moment în care fiica sa să stea pe scena Convenției Democraților și să rostească aceste cuvinte: ”Accept nominalizarea pentru funcția de vicepreședinte al SUA”.

Kamala Harris a mai declarat că este dedicată acelorași valori pe care le-a împărtășit și mama sa.

În context ea a descris America drept o comunitate în care toată lumea este acceptată și binevenită, indiferent de cum arată sau pe cine iubește, o viziune pe care o împărtășește și cu Joe Biden.

Harris a adăugat că ”nu există vaccin împotriva rasismului.” „O țară în care poate că nu suntem de acord în cel mai mic detaliu, dar suntem uniți de credința fundamentală că fiecare ființă umană este de o valoare inestimabilă”, aceasta este societatea în care crede Harris.

„Suntem o națiune îndurerată, ne plângem morții, joburile și pierderea siguranței”, a mai spus candidata, potrivit BBC News.

”Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi şi mijloace de trai”, a spus ea, în discursul de acceptare a candidaturii.

”Suntem la răscruce”, a continuat ea. ”Acum avem un preşedinte care transformă tragediile în arme politice. Joe va fi un preşedinte care ne va transforma provocările în obiective”, a mai spus Kamala Harris.

Trump în fața televizorului

Donald Trump nu s-a putut abține să dea o replică pe twitter ceea ce, notează și BBC News, trădează faptul că a stat să se uite la discursul susținut de Kamala Harris.

Ripostând față de acuzațiile de rasism, Trump a reluat afirmațiile potrivit cărora Harris însăși l-a acuzat de rasism pe cel cu care face acum echipă, Joe Biden, despre care ar fi spus și că este incompetent.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro