Sari direct la conținut

Faze tari: Cum reușesc muștele să aterizeze cu capul în jos, pe tavan; Locul de parcare care a valorat un milion de dolari

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Cele mai ridicole tradiții românești devin acum subiect de joc de societate. Zestrea este un joc de societate românesc care te va face să înțelegi mai bine de unde pornesc toate tradițiile stupide care există și în ziua de azi. Creatorii săi descriu Zestrea ca fiind, în esență, un joc despre tradiții ridicole românești ridicole, nunți aranjate și supraviețuire în vremuri grele. În esență, fiecare jucător ia rolul unui boier din perioada feudală din România. Scopul jocului e să devii cel mai bogat boier din țară, dar asta și în timp ce ții cont de țăranii care trăiesc pe teritoriul tău. Poți să faci asta atât prin mijloace și afaceri oneste, dar poți recurge și la uneltiri și trădări ca să-ți atingi scopul. De asemenea, „zestrea” se numește și moneda pe care o folosești în acest joc de societate românesc, scrie Playtech.

Nouă specie de insectă, numită după activista Greta Thunberg la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Londra. Nu are ochi sau aripi. Activista suedeză Greta Thunberg are, de acum, o insectă care îi poartă numele. Coleopterul de culoarea mierii a fost „botezat” astfel de cercetătorul care i-a descoperit existența, a anunțat Muzeul de Științe Naturale din Londra. Entomologul Michael Darby a explicat că a descoperit insecta ce aparține subfamiliei Ptinidae în colecția muzeului, compusă din 22 de milioane de exemplare. Specialistul spune că a decis să numească noua specie după activista suedeză Greta Thunberg. „Nelloptodes gretae” măsoară mai puţin de un milimetru lungime şi nu are ochi sau aripi. Cercetătorii spun că insecta a fost găsită în anii 1960 în solul din Nairobi, conform Libertatea.

TikTok, considerată o potenţială ameninţare pentru securitatea naţională de către senatorii americani. Miercuri, doi senatori americani, Chuck Schumer şi Tom Cotton, au cerut oficialilor de securitate americani să investigheze ameninţarea pe care aplicaţia TikTok o reprezintă pentru securitatea naţională. Cei doi senatori au cerut investigarea practicilor folosite de aplicaţie pentru colectarea datelor, cu scopul de a determina dacă guvernul de la Beijing are vreun cuvânt de spus în privinţa conţinutului pe care îl văd americanii. Aceste temeri vin ca urmare a unui material publicat de The Guardian în cursul lunii septembrie, în care publicaţia menţiona că moderatorii aplicaţiei cenzurau conţinut referitor la piaţa Tiananmen, independenţa tibetană sau Falun Gong, notează Adevărul.

Cum reușesc muștele să aterizeze cu capul în jos, pe tavan. Cercetătorii au observat mai multe muște pentru a-ți arăta ție cum aterizează insectele cu capul în jos, pe tavanul camerei. Cercetătorii au luat lucrurile în serios și au studiat totul mai îndeaproape. De altfel, tehnica pe care insectele o folosesc le-a dat bătăi de cap acestora, de-a lungul timpului. Acum, un nou studiu pe muște oferă cea mai cuprinzătoare explorare a felului în care aterizează aceste insecte. Un inginer mecanic american a pornit de la ideea că vrea să construiască mașinării care imită mișcările insectelor, așa că a început să caute detalii despre cum aterizează muștele. Totuși, acest lucru era foarte slab documentat. Asta pentru că mișcările muștelor sunt atât de rapide încît sunt dificil de observat, potrivit Playtech.

Locul de parcare care a valorat un milion de dolari. Protestele violente din Hong Kong-ul nu au împiedicat un om de afaceri să plătească aproape un milion de dolari pentru un loc de parcare. Suma de 7,6 milioane dolari Hong Kong (970.000 de dolari SUA) plătită de Johnny Cheung Shun-yee reprezintă cea mai mare sumă plătită vreodată pentru a parca un automobil. Comparativ, 970.000 de dolari reprezintă de 30 de ori salariul mediu anual în Hong Kong ori preţul unui apartament de două camere în cartierul de lux Chelsea din Londra sau în zona Manhattan din New York. Locul de parcare se află în al cincilea zgârie nori din Hong Kong, clădirea de birouri The Centre care, în luna octombrie 2017, a devenit cea mai scumpă clădire de birouri din lume după ce a fost vândută pentru mai mult de cinci miliarde de dolari, relatează Descoperă.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro