Sari direct la conținut

Faze tari: Devotamentul impresionant al fiului pentru mama bolnavă de Covid; Prima cursă de mașini din istorie: 7 ore cu viteza „infernală” de 19 km/h; Viespea care își „convinge” gazdele să devină hrană pentru larvele sale

HotNews.ro
Diverse, Foto: Colaj foto
Diverse, Foto: Colaj foto

Cel mai ciudat pește găsit vreodată tocmai ce a fost declarat dispărut de pe Pământ. Un pește neobișnuit cu ochi bulbucați și care „mergea” pe înotătoare a fost declarat dispărut de oamenii de știință. Peștele „smooth handfish” („peștele-mână) este considerat prima specie modernă de pește marin care dispare complet. Acești pești sunt unici pentru că dau naștere la pui deja complet formați direct pe fundul marin în loc să aibă un stadiu pentru larve, potrivit descopera.ro.

Prima cursă de mașini din istorie: 7 ore cu viteza „infernală” de 19 km/h. Prima cursă de automobile din istorie a avut loc în 1894, în Franța, fiind o probă de rezistență (mecanică) desfășurată de la Paris la Rouen. Dintre cei 21 de participanți care au intrat în cursă și s-au aliniat la start, doar 17 au ajuns la final. Vehiculele abia atingeau viteza de 20 de kilometri pe oră, iar la acel moment orice mașină era considerată un obiect exclusivist, de lux, potrivit incredibilia.ro.

Video șocant: Cum se salvează doi copii care sar dintr-un apartament în flăcări. Doi copii de trei, respectiv zece ani, s-au salvat dintr-un apartament în flăcări din Franța, după ce au sărit în brațele locatarilor blocului care îi coordonau când și unde să sară. Totul s-a întâmplat în Grenoble, Franța, acum doar o zi, potrivit MSN. Cei doi copii au reușit să se salveze din flăcările ce puseseră stăpânire pe un apartament, după ce au sărit de pe balcon la îndemnul locatarilor care i-au prins pe cei doi, potrivit punct.news.

Noi imagini dezvăluie cum se formează virusuri precum HIV. Când un virus cu anvelopă, precum HIV, se reproduce, trece printr-un proces numit „înflorire”, atrăgând componentele celulelor infectate, pentru a ajuta la producerea și eliberarea unei noi particule de virion capabilă să infecteze o altă celulă. În timpul acestui proces de „înflorire”, din celula infectata iese un plic viral alcătuit din diferite proteine. În cazul HIV, cea mai importantă proteină se numește Gag și alcătuiește cea mai mare parte a cadrului structural al particulelor, potrivit descopera.ro.

Un bărbat din Palestina s-a urcat pe geamul unui spital pentru a-și vedea mama bolnavă de cancer și coronavirus. Un bărbat de 30 de ani din Palestina nu și-a lăsat mama infectată cu coronavirus la greu. Acesta s-a cățărat zilnic pe pe zidul spitalului palestinian din Hebron, pentru a ajunge la geamul din salonul unde mama ei era internată. Din nefericire, Rasmi Suwaiti, mama bărbatului care a vizitat-o zilnic la geamul spitalului, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus, potrivit punct.news.

Viespea care își „convinge” gazdele să devină hrană pentru larvele sale. O viespe parazit care trăiește în America Centrală și de Nord și în Noua Zeelandă a găsit o metodă ingenioasă de a-și perpetua specia. Viespea Glyptapanteles depune până la 80 de ouă în interiorul larvei moliei Thyrinteina leucocerae. Pe lângă faptul că folosește alte organisme pentru a se înmulți, viespea Glyptapanteles reușește să modifice comportamentul gazdei, transformând-o într-un fel de paznic a cărui unică misiune este să apere ouăle care o mănâncă pe dinăuntru, potrivit incredibilia.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro