Sari direct la conținut

Faze tari: Jacheta prin care răspunzi la telefon și îți poți face și selfie; Motivul pentru care unor turiști li s-a interzis accesul pe o plajă cunoscută din Portugalia

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Luna s-a îndepărtat de Pământ, în ultimii 4,5 miliarde de ani. Animația uluitoare prin care s-a reconstituit procesul. Luna se îndepărtează de Pământ cu aproximativ 3,8 centimetri pe an, au calculat oamenii de știință. Procesul are loc de miliarde de ani, iar specialiștii au realizat o animație prin care au încercat să reconstituie fenomenul. Procesul a început când suprafața lunii era o bilă uriașă de magmă și lavă, transformându-se în roca inertă de acum. Animația a fost realizată de astronomul James O’Donoghue și are ca punct de pornire Luna, așa cum era acum 4,5 miliarde de ani, până în prezent. Cercetătorul a mărturisit că a învățat recent cum să creeze asemenea animații, inspirându-se dintr-un documentar NASA despre inelele planetei Saturn, care au dispărut în timp. Apoi a analizat alte animații precum cele ale vitezei luminii, scrie Libertatea.

Invenție revoluționară: Doi antreprenori au început producția de hârtie fără să folosească arbori tăiați. Se poate face hârtie fără copaci? Doi antreprenori din Australia s-au ambiționat să afle și au arătat că se poate. Au petrecut un an cercetând o posibilă alternativă care ar putea servi drept materie primă pentru fabricarea hârtiei. Și au reușit. Acum sunt singurii din lume care produc hârtie din piatră. Ideea de a produce hârtie din piatră i-a costat pe cei doi antreprenori australieni 30 de mii de dolari din economiile proprii. În doar câteva luni, filmulețul de prezentare a ajuns la peste 10 milioane de oameni, potrivit Digi24.

Cea mai mare amenințare înainte de alegeri tocmai a fost pusă la vânzare pe dark web. Dark web este locul de pe internet de unde poți cumpăra aproape orice, iar printre acestea se numără acum și servicii de dezinformare. Nu există alegeri fără măcar puțină dezinformare, iar acum pare că există și grupuri care oferă astfel de serivicii, la un nivel profesionist. Pe dark web există utilizatori dispuși să ofere servicii de dezinformare. Astfel, organizațiile sau persoanele interesate pot plăti fie pentru a genera propagandă pozitivă despre acestea, fie pentru a răspândi informații negative despre concurență sau rivali, conform Playtech.

Motivul pentru care unor turiști li s-a interzis accesul pe o plajă cunoscută din Portugalia. Mai multor turiști din Portugalia li s-a interzis să mai intre în apă, după ce o plajă cunoscută a fost invadată de meduze otrăvitoare. Ei au fost avertizați să părăsească plaja, pentru că aceste meduze pot otrăvi oamenii și după ce creaturile mor. Meduza, denumită „galera portugheză” este un hidrozoan marin, cu tentacule lungi, iar printr-o singură înțepătură poate transmite venin suficient pentru a ucide pești și uneori și oameni. În fiecare an, au loc 10.000 de atacuri în Australia și pe coasta Atlanticului, notează Știrile Pro Tv.

Jacheta prin care răspunzi la telefon și îți poți face și selfie. Data viitoare când îți cumperi haine, acestea ar putea veni dotate cu o tehnologie care ți-ar putea face viața mai ușoară. Articolul de îmbrăcăminte s-a născut dintr-o colaborare dintre Google și Levi, care vin acum cu o nouă jachetă de blugi inteligentă. Ideea nu este una nouă. Conceptul este foarte similar cu cel propus de cele două companii în 2017. Astfel, prin proiectul numit Project Jacquard, Google și Levi începuseră să experimenteze cu introducerea tehnologiei în articole de îmbrăcăminte. În esență, aceasta funcționează cu ajutorul unei „etichete” inteligente, activată prin Bluetooth, se arată în articolul Playtech.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro