Sari direct la conținut

​Faze tari: Le-au permis vecinilor să ia „o plasă sau două” de ridichi și s-au trezit cu o pagubă de 38.000 de euro; Bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul, dar cu mâncăruri alese. „E și rândul nostru”

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

​Bucătarii au sărbătorit mai târziu Revelionul, dar cu mâncăruri alese. „E și rândul nostru”. Odată ce sărbătorile de iarnă au trecut, iar ecourile petrecerilor de Revelion s-au mai stins, sâmbătă noapte a venit rândul bucătarilor să sărbătorească intrarea în noul an. Și au făcut asta cum au știut ei mai bine, și-au ascuțit cuțitele, au încins cratițele și au pregătit adevărate minuni gastromomice. Iar toate bunătățile au fost așezate pe mese întinse la un conac de lângă Sibiu, relatează Știrile Protv.

Le-au permis vecinilor să ia „o plasă sau două” de ridichi și s-au trezit cu o pagubă de 38.000 de euro. Xu Jiuge, unul dintre fermierii care au suferit această pierdere incredibilă, a declarat pentru ziarul Chutian Metropolis Daily că el și partenerul său le-au permis vecinilor să ia câteva ridichi pentru acasă, după ce aceștia au lăudat legumele, spunând că ar avea un gust nemaipomenit. Nimeni nu știe cine a lansat zvonul că ridichile se dădeau pe gratis, însă un lucru e sigur – zvonul s-a răspândit aproape instantaneu, notează Incredibilia.

O descoperire arheologică ar putea să ajute la o mai bună înţelegere a Alzheimerului. În anul 2008, arheologii au descoperit un craniu în interiorul căruia creierul nu se descompusese. Medicina şi istoria au multe în comun, cercetătorii efectuând adesea studii pe mumii sau pe diferite forme de rămăşiţe umane pentru a înţelege modul în care unele maladii sau condiţii de mediu se manifestă de-a lungul timpului. Un astfel de caz este cel al unui craniu datat între anii 673-482 înaintea erei noastre şi care ar putea să ofere o serie de informaţii importante legate de afecţiunile neurodegenerative, scrie Descoperă.

„Am plătit 250.000 de dolari pentru o călătorie în spațiu”. Ce așteptări are femeia de 61 de la „vacanța” visată de 15 ani. Ketty Maisonrouge, o profesoară la o școală de business din Statele Unite, a fost printre primii oameni din lume care și-a cumpărat un bilet pentru a călători în spațiu. Americanca de 61 de ani s-a înscris în 2005 în programul Virgin Galactic pentru a realiza o vizită de cinci minute în spațiu, dincolo de atmosfera Pământului, iar pentru acest lucru a plătit 250.000 de dolari, potrivit Libertatea.

25 lucruri inedite, curioase şi ciudate despre cai. 1. Caii au cei mai mari ochi dintre toate animalele terestre. 2. Un cal poate alerga la numai câteva ore după naştere. 3. Pentru o perioadă, oamenii au crezut că aceste animale sunt oarbe. Caii nu sunt orbi, pot însă distinge mai bine galbenul şi verdele decât purpuriul şi violetul. 4. Dinţii unui cal ocupă o zonă mai mare în cap decât creierul. 5. Sexul caiilor poate fi stabilit şi după numărul de dinţi: masculii au 40, în timp ce femelele au 36, scrie Descoperă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro