Faze tari: Misteriosul blestem al seriei de filme "Poltergeist"; Masina care "merge cu soare" consuma cat un prajitor de paine; Trei mituri false din istoria omenirii. Ce s-a intamplat cu nasul Sfinxului
Trei mituri false din istoria omenirii. Ce s-a intamplat cu nasul Sfinxului. Descoperiti cateva mituri istorice care nu se sustin. 1. In barajul Hoover se afla cadavrele muncitorilor care l-au construit. Legenda spune ca in fundatia barajului Hoover se afla cadavrele muncitorilor care au murit in timpul lucrarilor de constructii. Barajul este realizat din beton armat si inchide defileul Black Canyon al fluviului Colorado River, la granita dintre statele Arizona si Nevada ale Statelor Unite ale Americii. Constructia barajului Boulder, numit ulterior in mod controversat barajul Hoover dupa cel de-al 31-lea presedinte american Herbert Hoover, a inceput in anul 1931 si a durat 5 ani, pana in anul 1936, in timpul perioadei cunoscuta ca Marea depresiune economica. Constructia barajalui a fost rezultatul unui masiv efort federal si local si a costat viata a peste o suta de oameni, noteaza Descopera.ro.
A vazut toata lumea si a facut 1.000.000 $. Unii au norocul scris in frunte si altii muncesc la program o viata si nu dau inainte. Britanicul Johnny Ward (31 de ani) a terminat facultatea de medicina in 2006 si si-a promis sa devina milionar pana in 30 de ani. In 2010 s-a angajat la o firma din Australia si a inceput sa castige 20.000 de dolari pe luna, dar si-a dat seama ca sta prea putin timp in concediu. Asa ca si-a dat demisia. A plecat in Africa de Sud si a inceput sa tina un jurnal pe Internet. Si-a facut o firma de publicitate si a fost bormbardat de oferte, informeaza Click.ro.
Masina care „merge cu soare” consuma cat un prajitor de paine. Imagineaza-ti o masina care are nevoie de la fel de multa energie precum un prajitor de paine. Acum nu ti-o mai imagina, pentru ca deja exista. Proiectul Stanford Solar Car implica masini cu design futurist, care functioneaza pe baza de energie solara. Acestea sunt testate in cadrul World Solar Challenge, o cursa de 3.200 de kilometri, iar scopul e sa creeze vehicule aerodinamice, mai usoare si, evident, cu un consum de energie foarte mic, scrie Playtech.ro.
Misteriosul blestem al seriei de filme „Poltergeist”. Blestemul „Poltergeist” este legat de circumstantele ciudate in care oamenii care au lucrat la acest film au murit. Mai exact, patru dintre actori au murit din cauze neobisnuite in perioada dintre prima parte a filmului si cea de-a treia, unul dintre ei murind chiar in timpul filmarii partii a doua. Dominique Dunne, actrita de 22 de ani care a jucat rolul lui Dana in primul film, a murit strangulata de catre prietenul ei gelos, in 1982. Heather O’Rourke, actrita de 12 ani care a interpretat rolul lui Carol Anne in toate cele trei filme, a trecut in nefiinta in 1988, dupa ce doctorii au tot incercat sa ii gaseasca un diagnostic la o afectiune ciudata pe care o avea. Julian Beck, actorul de 60 de ani care jucase rolul lui Kane in „Poltergeist II: The Other Side”, a murit de cancer la stomac, insa fusese diagnosticat inainte sa primeasca rolul. Will Sampson, 53 de ani, a jucat rolul lui Taylor the Medicine Man in „Poltergeist II”, a murit dupa o complicatie in urma unei operatii la rinichi, noteaza Historia.ro.
Omul-capra a pascut in Alpii elvetieni. Incredibil! Britanicul Thomas Thwaites a trait o saptamana intr-o turma de capre din Alpii elvetieni. A mancat iarba, s-a duelat cu tapii gelosi si a boncaruit din copitele lui speciale pentru a intelege viata de rumegatoare. Cercetatorul Thomas Thwaites si-a comandat proteze speciale care aveau copite in varf pentru a putea tine pasul cu turma. Si-a pus o cascheta din carbon si a facut cunostinta cu nervii tapului alfa al turmei care era gelos ca femelele incepeau sa ii faca ochi dulci si sa se gudure pe langa el. Britanicul a vrut sa simta pe pielea lui ce inseamna sa fii capra si sa haladui in salbaticie in cautare de iarba gustoasa. A mancat iarba si a folosit un stomac artificial special conceput, cu ajutorul unei bacterii din sistemul digestiv al rumegatoarelor. S-a lasat batut pe spinare de ciobanul care mana turma si a petrecut noptile sub cerul liber, pazit doar de caini si incalzit de suratele lui din turma, scrie Click.ro.