Sari direct la conținut

Faze tari: Noua modă pe rețelele sociale din China: clipuri cu nord-coreenii de dincolo de graniță; Google susţine că a atins supremaţia cuantică

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

Noua modă pe rețelele sociale din China: clipuri cu nord-coreenii de dincolo de graniță. Piața video din China, aflată în plină ascensiune, oferă în general câte ceva interesant pentru toată lumea, de la animale drăguțe și tutoriale de gătit până la diverse lucrări de artă extraordinare, însă acum apar imagini din cea mai izolată țară din lume. Locuitorii din nord-estul Chinei, din apropierea graniței cu Coreea de Nord, și-au câștigat o mulțime de fani online, după ce au postat videoclipuri cu nord-coreeni aflați de cealaltă parte a frontierei. Fenomenul de video-sharing a devenit o adevărată industrie în China, de mai multe miliarde de dolari, și o armată de utilizatori în expansiune concurează pentru atenția publicului online din țară, scrie Libertatea.

I-a fost furată geanta, iar hoțul i-a folosit identitatea. Ce e obligată să facă acum. O tânără căreia i-a fost furată geanta, în urmă cu câțiva ani, a descoperit recent că hoțul i-ar fi folosit identitatea. Sarah Yates este o tânără de 24 de ani din Manchester care a descoperit că geanta sa a fost furată, în timp ce se afla afară cu prietenele sale. Incidentul a avut loc în anul 2014, iar Sarah a anunțat imediat poliția. Tânăra s-a gândit atunci că a fost vorba doar despre un incident neplăcut. Acum însă, după 5 ani, Sarah a aflat că nu își poate face o nouă asigurare la mașină pentru că a primit puncte penalizare și o amendă de circulație. Asiguratorul a informat-o pe tânără care este data în care apare că a încălcat legea, dar Sarah i-a demonstrat că în acel timp se afla la un concert, conform Știrile Pro Tv.

Cercetătorii au capturat prima imagine cu cel de-al doilea obiect interstelar din sistemul nostru solar. Cercetătorii au capturat prima fotografie cu cel de-al doilea obiect interstelar care a ajuns vreodată în sistemul nostru solar. Astronomii au denumit obiectul C/2019 Q4, iar toate indiciile par să arate că acesta este originar dintr-un alt sistem solar. A fost observat pentru prima dată din greșeală, pe 30 august, de către Gennady Borisov. Acesta este un astronom amator din Ucraina, notează Playtech. Noile observații nu au făcut decât să confirme statutul de obiect interstelar al cometei, potrivit Playtech.

Google susţine că a atins supremaţia cuantică. Google susţine că a construit un computer cuantic mai puternic decât supercomputerele de top, reprezentând un moment cucial care a fost anticipat de oamenii de ştiinţă. Într-un document postat la începutul acestei săptămâni pe un site al NASA şi obţinut de către Financial Times, înainte de a fi eliminat de pe Internet, cercetătorii Google susţineau că procesorul creat de ei a fost capabil să realizeze un calcul în trei minute şi 20 de secunde. Acelaşi calcul ar fi efectuat în 10.000 de ani de cel mai avansat computer clasic din prezent, cunoscutul Summit al IBM, notează Descoperă.ro.

Cine este Junko Tabei, femeia de origine japoneză celebrată de Google zilele acestea. Ce record a stabilit. Google te-a obișnuit să-ți readucă în atenție diverse momente importante pentru omenire. Din când în când, omagiază diverse personalități sau marchează zile importante din istorie. E și cazul Doodle-ului de duminică, 22 septembrie. Google a vrut să-ți aduci aminte de Junko Tabei. Ea a fost prima femeie care a escaladat Muntele Everest, cel mai înalt vârf de pe Pământ. Ea s-a născut pe 22 septembrie 1939 și a murit în 2016, la vârsta de 77 de ani, se arată în articolul Playtech.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro