Sari direct la conținut

Faze tari: Umbre ciudate si pahare care cad singure de pe rafturi; Sageata timpului: de ce ne amintim trecutul, dar nu si viitorul?; Un adolescent britanic sustine ca a pozat "fantoma" lui Michael Jackson

HotNews.ro
Faze tari, Foto: Colaj foto
Faze tari, Foto: Colaj foto

S-a inventat telefonul cu ecran de ultima generatie pentru orbi. S-a lansat primul telefon cu ecran tactil pentru nevazatori. Se numeste OwnFone si costa 60 de lire sterline (circa 327 de lei). Telefonul are o tastatura adaptata la alfabetul Braille. Astfel, nevazatorii pot sa trimita mesaje cu ajutorul acestuia. Telefonul se gaseste deocamdata pe piata numai in Marea Britanie. Firma care il produce intentioneaza sa-l distribuie in curand in intreaga lume, noteaza Click.

Un adolescent britanic sustine ca a pozat „fantoma” lui Michael Jackson. Imaginea realizata de un adolescent din Marea Britanie, in timp ce primea un autograf de la o sosie a lui Michael Jackson, a ajuns celebra pe retelele de socializare. Reece Savva, in varsta de 14 ani, este convins ca un chip neclar, albastru, care apare intr-o imagine realizata in Kent, in cadrul unui eveniment dedicat pop starului american, reprezinta „fantoma” lui Michael, relateaza Daily News. Pasionatii de fotografii i-au explicat adolescentului pe Twitter ca in realitate ceea ce a surprins in imagine, in mod neclar, este chipul unei alte persoane, care astepta autografe de la sosia regretatului cantaret. Altii sustin ca imaginea e trucata, informeaza stirileprotv.ro.

Sageata timpului: de ce ne amintim trecutul, dar nu si viitorul? Timpul curge intr-o singur sens, afirma, in 1927, astronomul si filosoful Sir Arthur Eddington, cel care a introdus expresia „sageata timpului” pentru a denumi trecerea vremii, pe care noi o percepem drept liniara: dinspre trecut spre viitor. Dar aceasta asimetrie, aceasta curgere unidirectionala a timpului, evidenta – in perceptia noastra – la nivel macroscopic, in viata de zi cu zi, nu este adevarata la nivel „micro”, la nivelul particulelor subatomice, de pilda; acolo curgerea este reversibila, iar legile fundamentale ale fizicii nu se schimba indiferent de sensul in care s-ar desfasura evenimentele. Aceasta diferenta constituie una dintre marile probleme fundamentale ale fizicii teoretice si generatii intregi de fizicieni s-au straduit sa o explice. Cea mai recenta abordare vine din partea unei echipe de oameni de stiinta de la Universitatea din Bristol, Marea Britanie, in randurile careia se numara si un specialist de origine romana, scrie Descopera.ro.

Cel mai periculos obicei alimentar. Mananca zilnic cuie. Lung Yunsheng, un barbat din China are o atractie teribila pentru cuie. Singura diferenta este faptul ca nu le colectioneaza sau le foloseste in tamplarie ci le mananca. Chinezul este miner in viata de zi cu zi si de 32 de ani mananca zilnic o anumita cantitate de fier. Este vorba de fier sub forma de cuie pe care acesta le consuma impreuna cu o cana mare de apa, pentru ai facilita digestia. Cuiele nu sunt singurele chestii ciudate pe care Lung Yunsheng le consuma, in meniul sau regasindu-se si sticla, ceramica si uneori caramizi, insa obiectele din fier raman de departe preferatele acestuia, noteaza Click.

Umbre ciudate si pahare care cad singure de pe rafturi. Proprietarul unui restaurant din SUA sustine ca este bantuit. Proprietarul unui restaurant din Iowa, Statele Unite, a chemat vanatorii de fantome, dupa ce angajatii au inceput sa se planga ca in local se intampla lucruri ciudate. In restaurantul Chuck and Edna’s Maid-Rite din Cascade, Iowa, se intampla lucruri ciudate. Nu o spune numai proprietarul localului, o spun si angajatii, care sunt pur si simplu socati de recentele evenimente. Prima intamplare ciudata a avut loc in data de 16 aprilie, in jurul orei 18:00. Camera de securitate a localului a surprins in imagini ceea ce pare a fi o umbra ciudata care ia forma unei persoane, inainte sa dispara ca prin minune. In imagini poate fi vazuta si o angajata, insa aceasta nu pare sa observe nimic iesit din comun, informeaza stirileprotv.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro