Sari direct la conținut

FBI a reușit să acceseze telefonul tânărului care l-a împușcat pe Trump

HotNews.ro
Poliția la casa lui Thomas Matthew Crooks, în timp ce FBI continuă ancheta cu privire la tentativa de asasinat a lui Trump FOTO: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia
Poliția la casa lui Thomas Matthew Crooks, în timp ce FBI continuă ancheta cu privire la tentativa de asasinat a lui Trump FOTO: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

FBI a anunțat luni că a obținut accesul la telefonul lui Thomas Matthew Crooks, presupusul suspect de împușcarea fostului președinte Donald Trump, în timp ce continuă să investigheze motivul atacului, relatează Reuters.

FBI a subliniat că ancheta sa cu privire la atacul de sâmbătă, care este tratată atât ca o tentativă de asasinat, cât și ca potențial terorism intern, este încă în faza incipientă.

„Specialiştii tehnici FBI au obţinut acces cu succes la telefonul lui Thomas Matthew Crooks şi continuă să analizeze dispozitivele sale electronice”, a spus FBI într-un comunicat.

„Percheziția locuinței și vehiculului subiectului este completă”.

Biroul a adăugat că a efectuat aproape 100 de interviuri cu personalul de aplicare a legii, participanți la eveniment și alți martori.

Oficialii FBI au spus că încă nu știu motivul atacului. 

Ei au adăugat că o analiză preliminară a apelurilor și a mesajelor recente ale atacatorului nu a adus nicio informație nouă asupra motivului său sau dacă alții ar fi putut avea cunoștințe prealabile despre planurile sale.

Pușca de tip AR folosită de trăgător a fost achiziționată legal de tatăl său, iar oficialii au spus că nu există niciun indiciu că suspectul ar fi suferit de probleme de sănătate mintală.

Urechea dreaptă a lui Trump a fost zdrobită după a fost împușcat de Thomas Matthew Crooks, iar un susținător al republicanului a fost ucis, în timp ce alți doi au fost răniți înainte ca agenții Serviciului Secret să-l ucidă pe atacatorul în vârstă de 20 de ani.

INTERVIURILE HotNews.ro