Sari direct la conținut

Flamingo International va avea un nou CEO de la inceputul anului viitor

HotNews.ro

Jiri Rizek, actualul retail managing director al grupului Flamingo International, va deveni incepand cu 1 ianuarie 2007 director general executiv al grupului de firme, odata cu retragerea din functie a lui Dragos Cinca, fondatorul si principalul actionar al grupului. Acesta se va regasi in structura Consiliului de Administratie al Flamingo International in calitate de presedinte.

“Masura vine ca o reactie normala la dezvoltarea si maturizarea, in acelasi timp, a afacerii Flamingo, si a fost pregatita inca de la inceputul acestui an. Jiri Rizek este un manager de valoare internationala, cu o extraordinara experienta in domeniu si cu o foarte buna cunoastere a modelului de business Flamingo”, a declarat Dragos Cinca.

El a mai precizat ca se va implica, pe termen scurt si mediu, in activitatea Flamingo, in calitate de presedinte al CA si de actionar principal, cu 41% din titluri. Obiectivele lui Dragos Cinca sunt identificarea de noi oportunitati de dezvoltare si stabilirea directiilor strategice ale grupului.

“Pentru urmatoarea perioada imi propun cresterea profitabila a afacerii, asigurarea unui plus de valoare pentru clienti si a unei experiente placute de cumparare, intr-o retea extinsa de magazine Flanco World, precum si a unui nou format a magazinelor Flamingo Computers” a spus Jiri Rizek.

Grupul Flamingo International cuprinde trei lanturi de retail, Flanco, Flamingo si Future Shop si o companie de distributie a produselor IT, Flamingo Distribution Center. La finele anului trecut, Flamingo International a raportat o cifra de afaceri de 84 milioane euro si un profit de doua milioane euro.

Grupul a preluat in luna mai retailerul Flanco International, printr-o tranzactie in valoare de circa 38 milioane euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro