Sari direct la conținut

FOTO Imagini din satelit cu o lovitură de excepție a ucrainenilor. Cum arată cel mai modern avion rusesc de vânătoare după ce a fost lovit

HotNews.ro
Su-57 , Foto: Album - Artem Alexandrovich-Stocktrek Images / Album / Profimedia
Su-57 , Foto: Album - Artem Alexandrovich-Stocktrek Images / Album / Profimedia

​Forțele ucrainene spun că au lovit pentru prima dată un avion de luptă rusesc Suhoi Su-57 de ultimă generație la o bază aeriană din interiorul Rusiei, a anunțat duminică agenția de informații a Apărării, GUR, arătând imagini din satelit care ar confirma atacul, relatează Reuters.

GUR nu a precizat cum a fost lovit Su-57 sau de ce unitate a armatei ucrainene, însă un popular blogger militar rus pro-război, care își spune Fighterbomber și se concentrează pe aviație, a spus că raportul asupra atacului asupra Su-57 este corect și că acesta a fost lovit de o dronă.

GUR a spus că aeronava era staționată pe aerodromul Ahtubinsk, despre care a spus că se află la 589 km de linia frontului din Ucraina.

„Imaginile arată că pe 7 iunie, Su-57 era intact, iar pe (8 iunie) erau cratere provocate de explozie și pete caracteristice de incendiu incendiu în apropierea lui”, a spus GUR, care a postat alături imagini din satelit cu avionul.

Ucraina se luptă cu o invazie rusă la scară largă din februarie 2022. Ambele părți efectuează lovituri regulate la sute de kilometri în teritoriul inamic cu rachete și drone.

Ucraina, care nu are arsenalul vast de rachete de care dispune Moscova, s-a concentrat pe fabricarea de drone cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte în adâncul Rusiei.

Bloggerul rus Fighterbomber a spus că avionul de luptă a fost lovit de schijele exploziei și că daunele sunt în prezent evaluate pentru a vedea dacă aeronava poate fi reparată.

El a spus că dacă avionul ar fi considerat de nereparat, ar fi prima pierdere în luptă a unui Su-57.

Corespondentul militar al agenției de știri de stat ruse RIA Novosti, Alexander Harchenko, a postat un mesaj criptic în care nu recunoaște direct atacul, ci deplânge lipsa hangarelor pentru a proteja aeronavele militare.

În ciuda faptului că a fost prezentat ca un avion de luptă rus de generația a cincea pentru a rivaliza cu echivalentul său american, Su-57 a fost afectat de întârzieri în dezvoltarea și de un accident în 2019. Potrivit producătorului său, producția în serie a aeronavei a început în 2022.

Su-57 este un avion de luptă multirol.

Cele mai importante informații privind agresiunea Rusiei LIVE pe HotNews.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro