Sari direct la conținut

​FOTOGALERIE MagicHome Fundeni, adăpostul construit din donații ce va găzdui părinții care își însoțesc copiii bolnavi la tratament în București, își deschide porțile astăzi

HotNews.ro
MagicHome, Foto: Dorian Ilie
MagicHome, Foto: Dorian Ilie

​Acum doi ani începea campania de strângere de fonduri pentru construcția MagicHOME, adăpostul pentru părinții copiilor bolnavi de cancer de lângă cel mai mare spital oncologic din România – spitalul Fundeni. Doi ani mai târziu, MagicHOME își deschide porțile. MagicHOME va oferi familiilor copiilor diagnosticaţi cu cancer sau alte afecţiuni grave locuri de dormit, toate facilitățile necesare unei case (băi, mașini de spălat), bucătărie în care să poată găti ca acasă, locuri de joacă în interior şi în curte, dar și servicii de suport non-clinic, precum terapie prin artă şi suport psihologic. MagicHOME va fi funcțional începând din ianuarie 2020.

MagicHOME / Foto: Dorian Ilie

MagicHOME, a cărui construcție a costat 700.000 de euro, are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, un depozit și o sală de consiliere, unde vor avea loc ședințe de terapie.

MagicHOME nu înseamnă doar adăpostul din Fundeni, ci o rețea de 14 adăposturi pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, în câteva orașe: București, Viena, Cluj Napoca, Timișoara, Chișinău, Iași, Târgu Mureș și Craiova. Cele 14 centre MagicHOME au oferit, până acum, 10.000 de nopți de cazare pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora.

MagicHOME / Foto: Dorian Ilie

„Campania MagicHOME își propunea să strângă 200.000 de euro – 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora, lângă Institutul Oncologic din București. Am finalizat acea casă. Și suntem mândri și bucuroși că am finalizat mai mult decât o casă. Așa se face că astăzi avem o Rețea a Solidarității, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor”, spun Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

Echipa MagicHOME

„MagicHOME își deschide porțile! Încă un vis al nostru devine realitate grație vouă, oamenilor buni din România. De azi încolo, va fi un pic mai ușor pentru familiile care-și însoțesc copiii la tratament, în București. MagicHOME s-a născut în urma unei campanii care a strâns laolaltă sute de oameni dornici să aducă un strop de alinare familiilor care trec prin suferință. Suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost alături!”, spun inițiatorii proiectului, reprezentanții ONG-ului MagiCAMP, fondat de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu.

„MagicHOME este povestea acestei bunătăți colective formidabile și a fiecăruia dintre oamenii care au făcut-o posibilă. Au făcut-o posibilă doar cu ajutorul unui scaun pus într-o vitrină în inima Bucureștiului. Am pus povestea într-o carte pentru ca ea să rămână și să poată merge mai departe, să le mulțumească celor care au fost acolo și să le facă loc și altora în Rețeaua Binelui. E o poveste care trebuie spusă, ca să nu uităm ce magică rețea a binelui putem să construim împreună. E povestea sutelor de oameni care nu se mai simt copleșiți de singurătate datorită generozității voastre. Magic is something you make!”, mai spun reprezentanții MagiCAMP.

Reprezentanții MagicHOME atrag atenția că „toate aceste refugii au nevoie să fie administrate, întreținute și mobilate, la aceste cheltuieli adăugându-se și costurile cu chiriile (acolo unde apartamentele nu au fost puse la dispoziție gratuit), cu terapeuții, cu transportul părinților la spital, mâncare etc. Aceste cheltuieli pot fi acoperite atât prin sistemul de SMS-uri recurente (cuvântul MAGIC, la 8844), care permite o donație de 2 euro lunar către MagicHOME, lăsând libertatea fiecărui donator de a opri oricând donația, cât și prin sprijinul companiilor, prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit datorat statului către MagicHOME. Orice om de afaceri care dorește să sprijine Rețeaua de Refugii MagicHOME o poate face descărcând formularul de pe www.pentrumagichome.ro, care va fi trimis ulterior către Asociația MagicHOME.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro