Sari direct la conținut

​Grădina Zoologică din Berlin s-a redeschis. Elefanții au primit un pom de Crăciun

HotNews.ro
Elefanții de la Grădina Zoologică din Berlin, Foto: Paul Zinken / DPA / Profimedia Images
Elefanții de la Grădina Zoologică din Berlin, Foto: Paul Zinken / DPA / Profimedia Images

În ajunul Crăciunului, grădina zoologică din Berlin şi-a redeschis porţile pentru prima dată după ce a fost închisă timp de aproximativ cinci săptămâni din cauza unui caz de gripă aviară, informează DPA.

Sâmbătă, primarul Berlinului, Franziska Giffey, a vizitat animalele şi a adus un pom de Crăciun pentru elefanţi.

Numărul de vizitatori a rămas sub control, dar a fost nevoie să respecte anumite măsuri pentru a proteja populaţia de păsări a grădinii zoologice şi pentru a preveni răspândirea virusului H5N1.

De exemplu, grădina zoologică a aşezat la intrare covoraşe speciale cu dezinfectant, peste care oaspeţii trebuie să treacă pe jos sau cu maşina. În plus, nicio pasăre nu poate fi atinsă pe drumul spre şi în grădina zoologică.

Pasărea afectată de acest virus, o specie hamerkop, a murit pe 13 noiembrie, potrivit grădinii zoologice. După confirmarea în laborator a gripei aviare, grădina zoologică a fost evacuată pe 18 noiembrie. Toate rezultatele testelor efectuate pe celelalte 1.200 de păsări au fost negative de atunci, potrivit grădinii zoologice.

În zilele următoare, potrivit biroului districtual pentru cartierul Mitte, unde se află grădina zoologică, se aşteaptă, de asemenea, ca inspecţia veterinară să elibereze un permis de exceptare pentru ca toate păsările din grădina zoologică să poată rămâne în viaţă. Doar păsările care au fost în contact direct cu cadavrul păsării hamerkop infectate vor trebui să rămână în interior. Acestea urmează să fie testate din nou în prima săptămână a lunii ianuarie.

Virusul care stă la baza gripei numite aviare se numeşte H5N1. Până în prezent, acesta a fost legat de infecţii umane doar în cazuri individuale rare. Cu toate acestea, se poate răspândi cu uşurinţă în populaţiile de păsări. Pentru animale, acesta reprezintă un pericol mortal. (Sursă Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro