Sari direct la conținut

GRAFIC Mai mult de jumătate dintre cei programați în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID, persoane de peste 65 de ani / Cîțu: Programările merg bine

HotNews.ro
programari in etapa a doua a campaniei de vaccinare, Foto: Ministerul Sanatatii
programari in etapa a doua a campaniei de vaccinare, Foto: Ministerul Sanatatii

​Persoanele peste 65 de ani și cele cu o afecțiune cronică reprezintă mai mult de 75% din totalul programărilor în cea de a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, care a început vineri în România, potrivit Ministerului Sănătății. Statistica a fost postată pe Facebook și de către premierul Florin Cîțu, cu mesajul „programările merg bine”.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Datele transmise duminică dimineață de Ministerul Sănătății, în baza informațiilor de la STS, arată că de vineri, când a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, și până sâmbătă la ora 20.00, metoda de programare a fost următoarea:

  • 52,6% au fost persoane fizice, programate individual
  • 30,59 – angajatori
  • 12,52 s-au programat prin call center
  • 4,29 s-au programat prin medici

Categoria programată:

  • Lucrători din domenii esențiale – 21,73%
  • Persoane cu o afecțiune cronică – 22,01%
  • Persoane peste 65 de ani – 56,26%.

Florin Cîțu: Programările merg bine

Statistica, realizată de STS, a fost postată pe Facebook și de către premierul Florin Cîțu.

„Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîțu.

Potrivit datelor transmise sâmbătă de Comitetul de coordonare a vaccinării, pentru următoarele 20 de zile de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în cea de a doua etapă a campaniei, care a început vineri, s-au făcut 305.562 programări din cele 364.800 sloturi disponibile. În Capitală, s-au făcut 62.182 de programări, gradul de ocupare fiind de 100%, iar autoritățile transmiteau că pot fi făcute programări și în Ilfov.

Reamintim că platforma de vaccinare nu a funcționat vineri, timp de aproximativ 3 ore, iar autoritățile spun că situația a fost cauzată de transferul datelor înregistrate în aplicația folosită în etapa I de vaccinare în aplicația folosită în etapa a II-a de vaccinare, dar „situația este sub control și specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”.

Autoritățile afirmă că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment și că programările pentru vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de numărul solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro