Sari direct la conținut

„GUNOI”: Donald Trump critică Fox News după ce a publicat un sondaj care arată că pierde în fața lui Biden

HotNews.ro
„GUNOI”: Donald Trump critică Fox News după ce a publicat un sondaj care arată că pierde în fața lui Biden
Donald Trump la un eveniment organizat de Fox News (FOTO: Carolyn Kaster / AP / Profimedia)

Fostul președinte american Donald Trump a criticat dur joi Fox News după ce televiziunea conservatoare din SUA a publicat un sondaj de opinie care arată că el este în urma lui Joe Biden în intenția de vot pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, relatează The Hill.

Sondajul publicat miercuri de Fox News arată că 50% din alegătorii americani ar vota pentru Biden la alegerile din noiembrie, în timp ce Donald Trump ar obține doar 48% din voturi.

Sondajul realizat de Fox News în luna mai arăta că Trump are un avans de un punct procentual față de contracandidatul său democrat.

„Ultimul sondaj Fox News este GUNOI!”, a reacționat Donald Trump într-o postare făcută pe Truth Social, rețeaua de socializare pe care a lansat-o în 2021 după ce marile companii social media i-au închis conturile de pe platformele lor din cauza comentariilor făcute înainte ca susținătorii săi să ia cu asalt Capitoliul de la Washington în data de 6 ianuarie a anului respectiv.

„Au folosit un eșantion părtinitor de votanți, cu înclinații Democrate, întrebând mai mulți votanți Biden 2020 decât Trump 2020 pentru a denatura rezultatele în favoarea lui Joe Coruptul”, a acuzat Donald Trump.

Trump insistă că are un avans considerabil față de Joe Biden, mai ales în statele cheie

Sondajul Fox News a fost realizat la nivel național și nu include date din statele cheie, așa-zisele „swing states” care pot decide soarta alegerilor prezidențiale din SUA. Donald Trump a luat la țintă și acest lucru.

„Conduc LA DISTANȚĂ în practic fiecare dintre celelalte sondaje, inclusiv în toate statele cheie disputate, ca Wisconsin, unde tocmai am ținut un miting masiv, și Pennsylvania, unde voi fi sâmbătă”, a spus fostul președinte republican.

„Sondajele Fox News nu m-au tratat corect niciodată pe mine, sau MAGA (n.r. mișcarea sa Make America Great Again)!”, a mai acuzat Donald Trump.

Sondajul de miercuri este primul din actuala campanie electorală pentru alegerile prezidențiale în care Joe Biden este cotat cu 50% din intenția de vot a americanilor și primul sondaj Fox News după cel din luna octombrie a anului trecut în care președintele democrat este în fața lui Trump.

Potrivit noului sondaj, Biden are un avans de 9% în fața lui Trump în rândul alegătorilor independenți, un grup cheie în SUA, o răsturnare de 11 puncte procentuale comparativ cu luna mai, când Trump avea un avans de 2% în fața lui Biden pe acest segment de votanți.

Prima dezbatere electorală televizată dintre cei doi urmează să aibă loc joia viitoare.

INTERVIURILE HotNews.ro