Sari direct la conținut

Haine de designer, accesorii de lux, gadgeturi de ultimă generație / Cum sunt pregătiți unii copii pentru începerea școlii

HotNews.ro
Din ce în ce mai mulți elevi primesc gadgeturi la începutul școlii. Foto: Exopixel | Dreamstime.com
Din ce în ce mai mulți elevi primesc gadgeturi la începutul școlii. Foto: Exopixel | Dreamstime.com

Din ce în ce mai mulți părinți le cumpără copiilor, la începutul școlii, haine de designer, accesorii de lux și ultima generație de gadgeturi, arată o analiză a agenției de marketing digital Rockada Marketing. Astfel că bugetul lor pentru începerea școlii ajunge chiar și la 2.000 de euro.

Numărul comenzilor online pentru produsele de lux destinate elevilor crește cu 15% – 20% în perioada de dinaintea începerii școlii, comparativ cu o perioadă obișnuită.

În 2024, pe lângă rechizitele obișnuite, tot mai mulți părinți optează pentru ceasuri inteligente și ghiozdane echipate cu tehnologie avansată, care ajută la monitorizarea activităților zilnice.

De asemenea, tabletele de ultimă generație și alte dispozitive digitale sunt tot mai căutate.

„Observăm o tendință accentuată de a investi în produse care să ofere copiilor un avantaj competitiv, atât în ceea ce privește educația, cât și imaginea personală. Hainele de designer și accesoriile de lux sunt tot mai prezente pe listele de cumpărături ale părinților”, spune Iulia Ivan, specialist ecommerce și fondator Rockada Marketing.

Sunt căutate ghiozadanele smart, cu încărcare USB, cu culori fosforescente și cu troler pentru a fi mai ușor de cărat.

Ceasul inteligent este și el din ce în ce mai căutat, mai ales de către părinții care nu doresc să le ofere copiilor telefoane încă.

Laptopurile și tabletele de ultimă generație sunt, de asemenea, cumpărate pentru începerea școlii.

„Copiii nu mai sunt adepții uniformelor și doresc să poarte haine intersante, în multe cazuri haine de designer, mai scumpe. Multe dintre achiziții au loc online, fiind tot mai căutate produsele de calitate și mai scumpe totodată pentru confort și un stil de viață îmbunățățit pentru copii”, a completat Ivan.

De asemenea, rechizitele personalizate și scaunele ergonomice de birou sunt la mare căutare. Bugetul pentru achizițiile de școală variază între 500 și 800 lei per copil, sumă care include rechizitele de bază, ghiozdanele și uniformele.

Un ghiozdan complet echipat poate costa între 200 și 400 de lei, în funcție de branduri și de complexitatea echipamentului inclus (rechizite de bază, penare, caiete etc.). Dacă se includ și echipamente tehnologice (tablete, laptopuri), costurile pot ajunge la 1.500 – 2.000 de lei per copil.

În cazul achizițiilor de ghiozdan smart, ceas inteligent, haine de designer și alte produse de lux, costul poate depăși 1.000 de euro, ajungând la 2.000 de euro pentru un copil.

INTERVIURILE HotNews.ro