Sari direct la conținut

Ionuţ Stroe, despre insistențele oficialilor ucraineni că o dronă s-a prăbușit în România: Nu îi ajută, ba chiar generează sentimente anti-ucrainene

HotNews.ro
Ionuţ Stroe, Foto: Facebook - Ionut Stroe
Ionuţ Stroe, Foto: Facebook - Ionut Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, parlamentarul Ionuş Stroe, a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că oficialii ucraineni care susţin că elemente provenite din bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei au ajuns pe teritoriul României nu vor genera vreun val de simpatie. Stroe a subliniat că este important să avem încredere în instituţiile statului român şi să nu se mai facă speculaţii, potrivit News.ro.

„Îşi fac rău singuri prin asemenea declaraţii care nu au niciun fel de fundament. Să nu îşi închipuie cumva că în felul acesta generează vreun val de simpatie, ba din contră, generează sentimente anti-ucrainene. Sentimentele pro-ruse sunt alimentate de fel de fel de formaţiuni politice sau interese care în momentul de faţă îşi fac de cap în zona asta a dezinformării publice”, a declarat Ionuț Stroe la Antena 3, marţi seară.

Purtătorul de cuvânt al PNL a spus că trebuie să avem încredere în instituţiile statului.

„De asta aş spune, haideţi să avem încredere în instituţii şi să lăsăm de-o parte aceste speculaţii”, a adăugat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat luni că una dintre dronele folosite de ruşi în atacul din cursul nopţii asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a infirmat „în mod categoric informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de 3 spre 4 septembrie, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României”.

El a afirmat că Ministerul Apărării a monitorizat situaţia şi că „în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.

Şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, susţine însă că are dovezi fotografice şi a sugerat că România ezită să recunoască din prudenţă şi din dorinţa de a nu escalada, pentru că altfel, ar trebui să dea un răspuns Moscovei.

Informaţia a fost categoric dezminţită, marţi, şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a spus preşedintele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro