Sari direct la conținut

Japonezii jubilează după triumful serialului „Shogun”, deși mulți recunosc că nu l-au văzut

HotNews.ro
Hiroyuki Sanada e Toranaga in noul serial „Shogun”, Foto: Disney
Hiroyuki Sanada e Toranaga in noul serial „Shogun”, Foto: Disney

Japonezii au sărbătorit luni triumful serialului „Shogun” la gala Primetime Emmy Awards 2024, deşi mulţi dintre ei au recunoscut că nu au vizionat deocamdată această producţie de televiziune dedicată dinastiilor nipone aflate în război în epoca feudală, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

În total, serialul Shogun a câştigat un număr record de trofee – 18 – la galele de decernare a acestor premii, supranumite „Oscarurile televiziunii americane”.

El a devenit totodată primul serial TV non-anglofon care a câştigat trofeul suprem la gala de duminică, premiul pentru cel mai bun serial TV dramatic, şi a obţinut, de asemenea, premiul pentru cea mai bună regie a unui serial TV dramatic.

Actorul principal, Hiroyuki Sanada, care l-a interpretat pe seniorul Toranaga, a devenit primul actor japonez recompensat cu un premiu Primetime Emmy, în timp ce Anna Sawai, interpreta personajului Lady Mariko, a reuşit aceeaşi performanţă câştigând premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial TV dramatic.

„Ca japoneză, sunt bucuroasă că Sanada a câştigat”, a declarat Kiyoko Kanda, o pensionară de 70 de ani din Tokyo. „A muncit din greu după ce s-a mutat la Los Angeles”, a adăugat ea.

În filmul Ultimul samurai, starul american Tom Cruise a jucat personajul principal, aşa că este îmbucurător că actorul japonez Hiroyuki Sanada a interpretat personajul principal din Shogun, a adăugat Kiyoko Kanda.

Ea a mărturisit totuşi că nu a văzut până acum decât trailerul serialului, spunând însă că va viziona Shogun în perioada următoare pentru că este „curioasă să vadă cum este reprezentată Japonia“.

Serialul Shogun este disponibil în Japonia doar pe platforma de streaming Disney+, care este relativ nouă în țara insulară.

Serialul „Shogun”, în trendurile zilei din Japonia

Doamna Otsuka, care a refuzat să îşi dezvăluie prenumele, a spus că nici ea nu a vizionat serialul. „Dar am văzut ştirile şi sunt bucuroasă că a câştigat”, a adăugat ea.

Pe reţeaua de socializare X, hashtagurile „reuşite istorice” şi „Hiroyuki Sanada” au intrat în tendinţele zilei de luni, în timp ce discursul rostit de actorul Sanada în timpul ceremoniei de la Los Angeles a fost vizionat de zeci de mii de persoane.

Yusuke Takizawa, în vârstă de 41 de ani, a recunoscut că a văzut doar un trailer, dar şi-a declarat admiraţia pentru calitatea serialului.

„Am fost impresionat de pasiunea actorilor, de atenţia către detalii şi de tehnologie”, a declarat el în faţa castelului din Osaka, un obiectiv turistic major din acest oraş japonez şi totodată fundalul în care se desfăşoară o parte a acţiunii din Shogun.

„Cred că numeroşi tineri vor dori să îşi încerce norocul la Hollywood după ce l-au văzut pe Sanada”, a mai spus el.

Inspirându-se din romanul istoric omonim al scriitorului James Clavell, un succes literar al anilor 1970, serialul „Shogun” s-a desprins de deceniile de reprezentări stereotipe ale arhipelagului japonez în filmele şi serialele de televiziune produse în Occident.

O echipă de specialişti – inclusiv creatori japonezi de peruci – şi-au pus întreaga lor expertiză la dispoziţia producătorilor serialului Shogun, analizând cu meticulozitate decorurile, costumele şi mişcările actorilor.

Cineaștii Justin Marks și Rachel Kondo, creatorii noului serial Shogun, au declarat într-un interviu exclusiv acordat HotNews.ro înainte de premiera sa că distribuția de actori japonezi reprezintă unul dintre cele mai mari atuuri ale seriei.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica „Nerd Alert” de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro