Sari direct la conținut

Rolul lui Mariko din serialul „Shogun” i-a adus actriței Anna Sawai un Premiu Emmy istoric

HotNews.ro
Rolul lui Mariko din serialul „Shogun” i-a adus actriței Anna Sawai un Premiu Emmy istoric
Anna Sawai și Hiroyuki Sanada au câștigat duminică seara Premiile Emmy pentru cea mai bună actriță, respectiv cel mai bun actor, într-un serial de dramă grație interpretărilor lor din „Shogun”, FOTO: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Anna Sawai a scris istorie duminică seara la Gala Premiilor Emmy, devenind prima actriță de origine asiatică recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de dramă grație interpretării rolului lui Mariko din serialul „Shogun”, relatează IndieWire.

Mai mult, Sawai a fost recompensată cu Premiul Emmy la această categorie la chiar prima ei nominalizare. Sawai, în vârstă de 32 de ani, a fost doar a doua actriță de origină asiatică nominalizată vreodată pentru Premiul Emmy pentru cea mai bună actriță într-un serial de dramă.

Actrița americano-canadiană Sandra Oh, născută la Ontario din părinți sud-coreeni, fusese nominalizată la această categorie de 4 ori între 2018 și 2022 datorită interpretării sale din serialul Killing Eve. Premiul a mers însă de fiecare dată către altă actriță.

Triumful lui Sawai, care s-a născut în Noua Zeelandă din părinți japonezi, a fost cu atât mai neașteptat întrucât specialiștii se așteptau ca premiul să meargă la Imelda Staunton pentru interpretarea reginei Elisabeta a II-a în ultimul sezon al serialului The Crown.

Pe lângă interpretarea propriu-zisă, Staunton era considerată favorită și în virtutea faptului că fiecare actriță care a jucat-o anterior pe regina Elisabeta în acest serial produs de Netflix a fost recompensată cu Premiul Emmy la categoria aferentă. Actrița Claire Foy, care a jucat-o pe regina Elisabeta a II-a în tinerețe, a câștigat chiar două Premii Emmy pentru rol.

Actrița japoneză a completat o serie de vis pentru Disney la Gala Premiilor Emmy

În ceea ce o privește pe Sawai, deși aceasta s-a născut în Noua Zeelandă, ea a făcut carieră în Japonia, unde s-a mutat cu familia când avea vârsta de 10 ani. Ea a devenit o vedetă în țara niponă inițial ca vocalistă a trupei pop „Faky”.

Înainte de a juca în Shogun cele mai cunoscute roluri ale sale au fost în Monarch: Legacy of Monsters și Pachinko, două producții originale ale Apple TV+.

Shogun a fost unul dintre marii câștigători ai Galei Premiilor Emmy de duminică seara, mergând acasă cu 4 dintre cele mai râvnite premii. Tot 4 premii a câștigat și serialul The Bear („Ursul”), o altă producție a televiziunii americane FX.

Ambele seriale sunt disponibile în streaming pe Disney+ întrucât FX face parte din portofoliul larg al companiei fondate de Walt Disney. The Bear a fost unul dintre marii câștigători și ai galei precedente a Premiilor Emmy, organizată în luna ianuarie a acestui an după ce a fost amânată din cauza dublei greve ce a paralizat Hollywood anul trecut.

La gala de duminica aceasta miniseria Netflix Baby Reindeer a câștigat la rândul ei 4 Premii Emmy. O surpriză a reprezentat-o triumful actriței Jodie Foster la categoria la care a fost nominalizată, ea reușind să rupă „blestemul” serialului True Detective în ceea ce privește Premiile Emmy.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica „Nerd Alert” de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro