Sari direct la conținut

Kamala Harris și-a asigurat sprijinul a peste jumătate dintre delegații Partidului Democrat pentru a intra oficial în cursa pentru Casa Albă: „Nu va fi uşor, dar vom reuşi”

HotNews.ro
Kamala Harris și-a asigurat sprijinul a peste jumătate dintre delegații Partidului Democrat pentru a intra oficial în cursa pentru Casa Albă: „Nu va fi uşor, dar vom reuşi”
Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, la Baza aeriană Andrews, Maryland, 2 august 2024. Sursa foto: Aaron Schwartz - CNP / imago stock and people / Profimedia

Kamala Harris s-a asigurat vineri că va fi candidata Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie în care se va confrunta cu republicanul Donald Trump, informează AFP, agenția franceză notând că este vorba despre „o încoronare fulger” la mai puţin de două săptămâni după anunţul retragerii candidaturii de către Joe Biden.

Democraţii au anunţat vineri că vicepreşedinta Statelor Unite a primit sprijin pentru nominalizare din partea a peste jumătate din delegaţi în cadrul unui vot online.

Harris s-a declarat „onorată” să fi depăşit acest prag chiar înainte de încheierea scrutinului, prevăzută luni, scrie Agerpres.

Ea va accepta această nominalizare săptămâna viitoare şi o va sărbători la Convenţia democrată, programată să aibă loc la Chicago, la jumătatea lunii august.

„Suntem pregătiți pentru această bătălie”

Kamala Harris are acum la dispoziţie mai puţin de 100 de zile pentru a-i convinge pe alegătorii americani să o susţină împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump.

„Nu va fi uşor, dar vom reuşi. Şi, în calitate de viitor preşedinte al vostru, ştiu că suntem pregătiţi pentru această bătălie”, a spus ea într-o intervenţie telefonică difuzată în timpul unui eveniment de campanie.

Un duel în care Kamala Harris porneşte cu un avantaj financiar semnificativ. Echipa de campanie a Kamalei Harris a anunţat că a strâns 310 milioane de dolari în luna iulie, mai mult decât dublu faţă de fondurile strânse de Donald Trump, bani strânşi în mare parte după ce vicepreşedinta SUA l-a înlocuit pe Joe Biden în cursa electorală.

Echipa lui Donald Trump a anunţat joi că a strâns 138,7 milioane de dolari în luna iulie.

INTERVIURILE HotNews.ro