Sari direct la conținut

Liberalii discutată acum strategia de campanie și relația cu PSD, într-o ședință la Vila Lac. Participă și liderii din teritoriu

HotNews.ro
PNL, Foto: PNL
PNL, Foto: PNL

Ședinţa de miercuri seară vizează organizarea partidului pentru cele două campanii electorale, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, într-o intervenție la Digi24. Potrivit news.ro, ședința a început la ora 19.00 și va fi urmată, joi, de o reuniune a Biroului Politic Naţional.

La ședința din această seară care are loc la Vila Lac participă liderii de organizaţii din țară. Liberalii urmează să discute strategia politică şi de campanie, în contextul tensiunilor cu PSD.

„Evident că se vor discuta şi aceste aspecte ale tensiunilor în cadrul coaliţiei şi vom stabili anumite metode de a asigura aceste ultime săptămâni ale guvernării, dar mai degrabă vom discuta chestiuni ce ţin de agenda noastră electorală”, a precizat Stroe, pentru Digi24.

Liberalul Vlad Nistor declara în urmă cu o zi că joi va avea loc o şedinţă a conducerii extinse a PNL, unde PNL va hotărî care sunt mişcările sale ulterioare, după ruperea coaliţiei cu PSD.

Despre o decizie privind ieşirea de la guvernare, Nistor a precizat că există în mod evident, teoretic, şi această posibilitate, el arătând că probabil se va ajunge la un guvern interimar şi că sunt chiar miniştri PNL care gândesc astfel.

Marți, în urma altei ședințe la sediul formațiunii, liberalii au decis că vor continua să facă parte din guvern pentru ca PSD să nu exercite în totalitate puterea în România, potrivit unei declarații oferite de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

„În momentul de față administrăm o situație pentru a duce la capăt acest mandat. (nr. întrebat dacă s-a discutat ieșirea de la guvernare) Nu, președintele a explicat acest lucru. E normal și firesc să încercăm în aceste două luni rămase să mențimen la nivel de funcționare un guvern care să organizeze alegerile și, din punct de vedere politic, să nu lasăm PSD să exercite puterea în totalitate”, a precizat Ionuț Stroe.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că își va depune demisia dacă PNL decide să iasă de la guvernare. „Categoric”, a spus Ciolacu, care a catalogat drept „tâmpenii” acuzațiile liderului PNL legate de posibila fraudă electorală a PSD ori alianța cu AUR. „Domnul Ciucă poate să spună orice, dar v-am spus că este exclus ca PSD sa facă o alianță cu AUR. Cu astfel de minciuni nu poți câștiga alegerile”, a spus Ciolacu.

Ruperea coaliției de guvernare

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară că rupe coaliția cu PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că are „în ADN-ul său abuzul de putere”. El a spus că PNL va rămâne totuși în guvern, „pentru a împiedica abuzurile PSD”. Decizia a fost anunțată pe Facebook și motivată prin hotărârea Curții Constituționale, care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Marți, USR a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de Marcel Ciolacu și a îndemnat PNL și să se alăture demersului. „Aveți câteva ore pentru a le arăta românilor de partea cui sunteți”, i-a transmis Elena Lasconi lui Nicolae Ciucă.

În replică, PSD a făcut „apel la PNL să revină la masa Coaliției și să se comporte responsabil” pentru a nu provoca un blocaj total la guvernare.

INTERVIURILE HotNews.ro