Sari direct la conținut

Liderii PSD, asociați din nou cu „ciuma roșie” după atacurile concertate împotriva lui Nicolae Ciucă: „Fac programul de guvernare pe terasele din Germania”

HotNews.ro
Vicepreşedintele PNL, Florin Roman, a denunțat joi seară „atacurile suburbane” ale PSD la adresa liberalilor, apreciind că liderii „trufaşi şi aroganţi nu fac decât să reamintească de Liviu Dragnea şi «ciuma roşie»”, scrie News.ro.
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Reacția acestuia vine în contextul neînțelegerilor din coaliția guvernamentală privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, după atacurile concertate lansate din tabăra social-democraților la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă.

Roman afirmă că premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor „fac programul de guvernare pe la terasele din Germania”.

„Guvernul României caută premier! Găsitorului recompensă: o bere! Dl. Ciolacu trăieşte zile caniculare pe terasele din Koln, Munchen, Frankfurt şi Bruxelles, la o halba de bere, printre fanii echipei naţionale, dar şi printre socialiştii europeni. E drept, ca odată pe săptămână îşi face timp, între un meci şi o halba, să apară şi pe la şedinţele de guvern, pe principiul «Marcele, fă-te ca lucrezi!»”, a scris Florin Roman, într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook.

Potrivit acestuia, „în fişa postului, totuşi domnia sa are guvernarea României, chiar dacă nu e prins de febra Bacalaureatului sau al evaluărilor naţionale”.

„De ceva vreme, atât domnia sa cat şi ministrul Grindeanu, fac programul de guvernare pe la tersasele din Germania. Noi îi aşteptăm la muncă! Atacurile suburbane ale domnului Ciolacu la adresa PNL reprezintă o jignire la adresa celor 2,5 milioane de români care au votat PNL. Vom răspunde acestor trufaşi şi aroganţi lideri PSD, care nu fac decât să ne reamintească de Liviu Dragnea şi «ciuma roşie»”, a mai afirmat vicepreşedintele liberalilor.

Doi importanți lideri din Partidul Social-Democrat (PSD), Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, l-au criticat joi seară în termeni duri pe Nicolae Ciucă, după ce premierul Marcel Ciolacu a afirmat, referindu-se la președintele PNL, că „onoarea nu poate fi doar pe panouri”.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, s-a întrebat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, „ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?!”, catalogându-l pe Ciucă drept „un poznaș în slujba țării”.

Mihai Tudose, o altă voce importantă a social-democraților, a distribuit un clip video în care Nicolae Ciucă anunța, la postul de televiziune Digi24, că scrutinul prezidențial va avea loc în luna septembrie. „Coerență! Stabilitate! Încredere! Vizionați și trageți dumneavoastră concluziile… Omu’ vrea să fie președinte!”, a notat, ironic, în postare, Mihai Tudose.

Aflat la Bruxelles, premierul Marcel Ciolacu a dat joi startul atacurilor la adresa liderului PNL.

Liderul PSD a afirmat, despre blocajul din coaliţie privind stabilirea datei alegerilor prezidenţiale, că este evident că PNL doreşte să schimbe regulile jocului, precizând că, dacă decizia liberalilor rămâne aceeaşi, atunci nu are rost să facă o nouă şedinţă a coaliţiei.

Ciolacu a mai spus că abordarea sa este foarte clară, şi anume că liberalii nu şi-au ţinut cuvântul dat. „Onoarea nu este numai pe panouri, este şi în discuţii”, a transmis Ciolacu.

Nicolae Ciucă a reacţionat la afirmaţiile lui Marcel Ciolacu, printr-un mesaj video publicat pe Facebook.

Liderul PNL susține că nu înțelege reacția lui Marcel Ciolacu și că discuțiile din coaliție despre data alegerilor prezidențiale trebuie să fie „pe bază de principii și reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”.

„Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da, şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal. Atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a declarat Nicolae Ciucă, în mesajul video publicat pe contul lui de Facebook.

Clipul video a fost însoțit de mesajul scris: „În ceea ce priveşte data alegerilor prezidenţiale, trebuie să fie foarte clar – în cadrul acestei negocieri, PNL va respecta termenele şi prevederile legale şi va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD”.

Liderii Coaliției PSD-PNL nu au reușit să ajungă nici marți la o înțelegere în privința datei alegerilor prezidenţiale, cele două partide insistând pe calendare diferite. Discuțiile vor fi reluate vineri, într-o nouă ședință, iar PSD le-a cerut liberalilor ca până atunci să aleagă între cele două variante propuse de social-democrați: 15 și 29 septembrie.

Vineri este programată o nouă ședință a coaliției, dar și ședință a Executivului, iar premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească hotărârea de guvern prin care este stabilită data alegerilor prezidențiale.

Citiți și:

INTERVIURILE HotNews.ro