Sari direct la conținut

Liviu Dragnea, la ultimul termen la judecata de fond: Am afirmat cu tărie nevinovăția mea / Muncesc în folosul comunității de peste 20 de ani

HotNews.ro

Liviu Dragnea a declarat marți, după ce a participat la ultimul termen din judecata de fond în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals, că este nevinovat și că a solicitat achitarea.

„Am afirmat cu tărie nevinovăția mea”, a spus Dragnea.

Întrebat de ziariști cum comentează o eventuală condamnare la muncă în folosul comunității, șeful PSD a răspuns: „Am solicitat achitarea sper să nu se ajungă acolo. Am spus ca eu muncesc în folosul comunității de peste 20 de ani”.

Jurnaliștii l-au întrebat și cum comentează faptul că fosta sa soție a ales să plătească prejudiciul, Dragnea a precizat: „Eu oricum am calea mea. Nu aveam de ce să achit un presupus prejudiciu în condițiile în care sunt complet nevinovat”.

Acesta a susținut că acuzațiile aduse împotriva sa au fost „demontate” în timpul procesului.

„DNA pentru mine vrea pe viață, pentru mine și alți lideri politici. Se dorește să se continue cu abuzuri, justiție cu probe contrafăcute, amenințări”, a continuat el.

Acesta a reproșat ziariștilor că încearcă să influențeze justiția: „Eu nu vreau să influențez decizia așa cum faceți dvs. Toate afirmațiile, toate acuzațiile, toate proteste au un singur scop, să încerce să influențeze decizia instanței”.

DNA a cerut, la termenul de marți, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea și pentru celelalte persoane cercetate în dosarul DGASPC Teleorman, anunță Mediafax. Procurorii au cerut și anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului în cazul liderului PSD.

„Solicităm condamnarea acestora la pedeapsa închisorii. (..) Solicităm pedeapsa închisorii cu executare în regim privativ de liberare”, a spus procurorul de ședință.

În ceea ce îi privește pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu și un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate către mediul prevăzut de lege: 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals.

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei: Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman; Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei; Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman; Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei; Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare; Constantin Claudiu Balaban, fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria; Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, ambele funcţionare în cadrul DGASPC Teleorman; Rodica Miloş (fostă Ogrija, fostă Drăghici), director executiv adjunct al DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro