MAGAZIN Ce faci daca te inghite o balena? Scala Apoclipsei. Lista cuvintelor de ne-pronuntat. Pana unde poate creste blana unei oi? Topul breselor de securitate. Cat de corecte sunt reclamele?
Vrei să fiibogat?Vrei sa traiesti mai mult?Fa ca japonezii, la care cititul în palmăeste extrem de popular. Cea mai tare gaselnita este interventia chirurgicala prin care iti lungesti linia vietii din palma. Ti-ai schimbat chirurgical palmele? Gata cu problemele tale! Te vei imbogati sigur si vei trai mai mult. Ai nevoie doar deunchirurg plasticiancompetent, care sa aiba in trusa lui unbisturiuelectric si catevacunoștințedechiromanție.Sau putețitrage Dv insiva liniile pe care vi le doriti in palma cu ajutorul unui marker si lasati magia sa lucreze.
- Topul celor mai mari brese de securitate. Topul e facut incepand cu anul 2004, iar dimensiunea bulelor indica gradul de scurgere. Mai puteti vedea in infografic metoda de scurgere, numarul de incidente legate de calculatoare pierdute sau furate, iar cifrele ar putea sa va surprinda.
- Opriti televizorul, nu-mi iese teleportarea! Cand vine vorba de teleportarea unui obiect, fizicienii spun ca tehnic se poate. Cand vine vorba de teleportarea unei fiinte umane, ei dau din cap, sceptici. Cel mai dificil e sa „muti” creierul cu toate informatiile sale. In plus, orice zgomot cat de mic, poate duce la erori uriase. Asta nemaivorbind de timpul necesar: 4.85×10 la puterea15 ani! Na, mai vreti acum teleportare?
- Ce face ca, de pilda, o pereche de adidasi sa fie mai valoroasa decat o alta pereche, cata vreme ambele indeplinesc aceleasi caracteristici de baza legate de confort, durabilitate si protectie? De ce o piesa de arta costa 8 milioane dolari iar alta, 100 $? Cum se face ca un prajitor de paine sa coste 20 de dolari,iar altul 5000 dolari, desi ambele fac acelasi lucru:prajesc painea?Ei bine, POVESTEA da valoare!
- Ati vazut Pantera roz, scena in care Clouseau incearca sa pronunte? „I would like to buy a hamburger”? Ei, aici aveti o lista cu 79 de cuvinte pe care s-ar putea sa nu le poti pronunta
- Cum e mai bine sa investesti: ca sa obtii acum castiguri mici dar sigure sau sa ai mai tarziu un castig mult mai mare dar incert? Cercetatorii au constatat ca barbatii si femeile isi construiesc in mod diferit strategiile. Si ca diferenta provine din cortexul orbitofrontal, o regiune implicata in luarea deciziilor si in asocierea asteptarilor cu rezultatele. In timpul sarcinii femeile prefera mai ales castigurile mici si imediate, in timp ce barbatii prefera recompensa pe termen lung.
- Apusul de soare? O iluzie, sa fim seriosi…
- Sa nu ne mai impaunam degeaba ca suntem oameni. Calitatile le avem de la animale, defectele ni le-am format noi insine. O teorie recenta a lui Robert Sussman si Donna Hart sustine ca o mare parte din cele mai bune noastre trasaturi umane ar putea foarte bine fi datorate capacitatii stramosilor nostri de a evita pradatorii. Cooperarea si socializarea provin de la animalele de prada care au scapat tentativelor de vanatoare.
- Cat de corecte sunt estimarile analistilor politici? Tineti minte trei lucruri: 1) Analistii politici pot ghici corect cel mult din intamplare ceea ce se va petrece pe termen mai mare de un an. 2) Analistii politici sunt mult prea optimisti. Chiar daca va spun ca sansele unui eveniment sunt de 90%, cifra reala e la 60-70%. 3) Analistii politici nu isi schimba argumentatia chiar si atunci cand greseala lor e vadita
- Stiu ca asta v-a facut sa nu dormiti deloc in week-end, asa ca va raspundem la intrebarea vitala: ce se intampla daca nu tunzi o oaie? Pana unde ii va creste blana?
- Povestea ascunsa din spatele Moto X, telefonul lansat de Google, sau de ce a cumparat Google, Motorola
- Scala Apoclipsei. Pocaiti-va, cum ar spune Sir Mâț
- Textul de fata este pentru retailerii romani, ca sa vada si ei cum se reinventeaza notiunea de supermarket in alte parti. Pe scurt: supermarketurile ofera posibilitatea de a servi acolo masa.
- Hal Lasko are 98 de ani. E cunoscut sub numele de Bunicul si a lucrat ca artist grafic inca de pe cand totul se lucra de mana. Familia lui l-a invatat sa lucreze pe computer, mai exact in Microsoft Paint. Acum, el petrece zece ore pe zi si „picteaza” pixeli. Faceti cunostinta cu Hal Lasko.
- Stiu, ceea ce se intampla in Vegas, ramane in Vegas. In criza, unul dintre cele mai lovite orase americane a fost Vegas. Unul din 6 locuri de munca a disparut, preturile caselor s-au redus la jumatate, proiectele din constructii au inghetat samd. Acum, Vegasul si-a revenit. In 2012 a avut chiar un numar record de vizitatori. Numai ca….
- De ce as cumpara o carte pe suport clasic de hartie, cata vreme o pot citi electronic pe tableta? Despre competitia dintre aceeasi carte pe suporturi diferite.
- Poftiti la pilule! In octombrie 2011, cercetatorii de la Universitatea din Minnesota au descoperit ca femeile care au luat suplimente alimentare si vitamine au inregistrat rate de deces mai inalte. Tot atunci, cercetatorii de la Cleveland Clinic au constatat ca barbatii care au luat vitamina E au inregistrat un risc crescut de cancer al prostatei. Aceste constatari nu erau insa ceva nou. Sapte studii anterioare au demonstrat deja ca vitaminele cresc riscul de cancer si de boli de inima.Pai si atunci de ce le mai luam? Finalul articolului spune tot.
- Au nevoie filmele SF de violenta? Nu cred. Probabil un film SF facut in Romania ar avea ca subiect tot comunismul si perioada post-comunism…
- Cand suntem fericiti, imunitatea creste iar cand suntem tristi scade, spun biologii. Dar ce e domnule, fericirea asta?
- Ca veni vorba de fericire, cum salvam portocalele? Pai modificandu-le ADN-ul, zic americanii. Sunteti de acord?
- Razboiul valutelor si caderea marilor imperii. Puterea mondiala dominanta nainte de primul razboi mondial a fost Marea Britanie. Imperiul Britanic a fost cel mai mare imperiu din istorie, controla o cincime din populatia lumii. Dar nu mai e. Au mai existat alte patru imperii importante – Imperiul German, Imperiul Rus, Imperiul Austro-Ungar si Imperiul Otoman. Imperiul Austro-Ungar a fost dizolvat in octombrie 1918, ca o consecinta directa a Primului Razboi Mondial. Imperiul Rus s-a incheiat cu o revolutie in 1917, dar apoi s-a reinventat ca Uniunea Sovietica. Ce legatura este intre valutele lor, etalonul aur si aceste imperii, aflati din text
- Nu e tabloul al lui Camil Ressu, dar am putea sa-i spunem „Cromatofori,odihnindu-se”. CROMATOFOR, cromatofori, s.m. 1. (Zool.) Celulă care conţine pigment colorat. 2. Corpuscul din celulele plantelor superioare si ale unor alge care conţine clorofilă sau alţi pigmenţi. – Din fr. chromatophore.
- Kim Ki-hoon, profesorul care valoreaza 4 milioane de euro. Kim castiga 4 milioane de dolari pe an in Coreea de Sud, unde este cunoscut ca „rock-star teacher” – o combinatie de cuvinte aproape necunoscuta in restul lumii. El preda de peste 20 de ani in celebrele „hagwon”-uri coreene. Poate ar fi trebuit sa incepem prin a spune ca studentii sud-coreeni sunt cotati printre cei mai buni din lume. Poate Romania invata ceva din sistemul lor academic?
- Stiti studiile alea care se bat cap in cap? Unul demonstreaza cat de nociva e cafeaua, altul cat de benefica e ea. Asa si in domeniul economic. Noile studii arata ca indatorarea masiva nu reduce cresterea economica
- In 2012, 36% dintre adultii americani (cu varsta cuprinsa intre 18 – 31 de ani, asa-numita generatie Millennium) locuiau in casa parintilor lor, ne spun cercetatorii de la Pew Research Center. Aceasta este cea mai ridicata pondere din ultimii 40 de ani.
- Dan Gilbert, autorul cărţii Stumbling on Happiness, contestă ideea că vom fi nefericiţi dacă nu obţinem ceea ce ne dorim. „Sistemul imunitar” al psihicului nostru ne permite să fim cu adevărat fericiţi chiar şi atunci când lucrurile nu merg aşa cum le-am plănuit. Are subtitrare in limba romana.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro