MAGAZIN Cel mai periculos continent. Cate nuante de gri exista? A rezolvat ADN-ul problema existentei lui Yeti? Ingredentul secret al laptelui de mama. Heritabilitatea inteligentei. Ted Talks, cu Ken Robinson.
Vine week-endul, asa ca merita sa ne punem cateva intrebari lejere, de toamna, cum ar fi: Careesteziua cea maideprimantaa saptamanii pentru Dvs?Sa presupunem ca stati la o coada si ca cineva se baga ca un nesimtit in fata. Cum reactionati?Ati evitat sa faceti ceva din cauza superstitiilor? Ati avut idei sau ganduri la limita paranoiei in timp ce erati in metrou? Stati linistit, toti le avem, nu sunteti singurul. Raspunsurile laacesteintrebarisimple tin de procese psihologice complexe care se petrec in creierul nostru Si care, la fel ca in poveste, daca nu ar fi, nu le-am povesti.
NATURA UMANA:
- Ne plac mai mult camerele care nu au colturi, cladirile care arata altfel decat cele cu arhitectura clasica samd. De ce? De ce stam inmarmuriti langa o cladire a lui Gaudi sau Hundertwasser, iar pe langa blocurile vecine cu al nostru trecem nepasatori?
- Noile studii legate de fericire. Stim ce anume ne face fericiti? Este materialismul sursa nefericirii noastre? Poate fi imbunatatita starea de fericire? Si multe altele…
- De ce mergem seara sa ne culcam? Elementar, dragul meu Watson: sa ne spalam putin creierul. De aia!
- De ce spun unii ca Luna e facuta din branza? Bine, la gluma asta s-a prins si NASA care a publicat o imagine fake, cu Luna avand lipita pe spate o eticheta cu data expirarii…
GIFURI ANIMATII, FOTOGRAFII:
VIDEO:
- Cateva momente politice stanjenitoare
- Daca vreti sa va amuzati prietenii diseara…
- 5 Amazing Science Experiments
- TED TALKS. Ken Robinson: Învățâmântul se află într-o „vale a morții”. Cum să ieșim din ea? (re-post)
Ken Robinson punctează trei principii cruciale pentru dezvoltarea minții umane și modul în care acestea sunt încălcate de sistemul de învățământ actual. Cu umor și pasiune, el ne arată drumul spre ieșirea din „Valea Morții” spre care merge acum învățământul și ne spune cum să ne creștem tinerele generații într-un climat al posibilităților.
Voi ce ati citit interesant in aceste zile?
Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?
O zi frumoasa tuturor!