Sari direct la conținut

​MAGAZIN Cele mai mari 50 de inventii ale omenirii. Creierul din Nord e mai mare decat cel de la Ecuator. Alan Greenspan loveste din nou. De ce e cascatul contagios? Cum masuram distanta dintre doua stele? TED Talks

HotNews.ro
cascada, Foto: Muzart Grafica
cascada, Foto: Muzart Grafica

Sinestezia este ceva fascinant- persoanele „dotate” cu ea descopera ca pot „gusta” numere sau asocia culori cu anumite persoane. Nimic mistic in asta. Acum, sinestezicii sunt recunoscuti de neurologi, numarul lor fiind estimat la aproximativ 4 % din populatie. Unii sustin ca sinestezia poate explica si citirea aurelor personale – acel camp subtil de energie din jurul lor. Un exemplu este cazul lui Esteban, un vindecator din sudul Spaniei. Cercetatorii de la Universitatea din Granada l- au examinat si a constatat ca acesta poate simti literalmente durerea altor oameni .

NATURA UMANA:

  • Dilema tramvaiului imagineaza urmatorul scenariu: daca ati fi pusi in situatia de a putea salva cinci vieti, dar astfel decideti implicit moartea unei alte persoane, care altfel ar scapa nevatamata, ce ati face? Interesant, de citit..
  • In fiecare an in SUA se fura biciclete in valoare totala de 350 de milioane de dolari. Economistul Chicago Gary Becker a introdus prin 1984 ideea cpotrivit careia comportamentul criminal ar putea fi modelat cu ajutorul teoriilor economice conventionale. Infractorii sunt simpli actori rationali implicati intr- o analiza cost – beneficiu. Este venitul potential mai mare decat riscul de a fi prins? Dar, una peste alta, de ce se fura atatea biciclete?

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • De ce este cascatul contagios?

  • Cum masuram distanta dintre doua stele?

  • The Science of Aging

Alan Greenspan hits again

The Daily Show

Get More: Daily Show Full Episodes,The Daily Show on Facebook

  • TED TALKS. Elizabeth Gilbert despre cultivarea creativitatii.

Elizabeth Gilbert mediteaza despre lucrurile imposibile pe care le asteptam de la artisti si genii – si impartaseste ideea radicala ca, inloc sa consideram ca „geniile” sunt persoane greu de gasit, fiecare dintre noi „are” un geniu. Este un discurs amuzant, intim si surprinzator.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O zi frumoasa tuturor!

Sursa foto articol.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro