MAGAZIN Cele mai ridicole patente de inventii. 20 de lucruri pe care nu le stiai despre Nimic. 12 expresii celebre pe care le citam gresit. Cum luam deciziile. Originile celebritatii. TED Talks
De ce mintim ca am citit carti pe care nici nu le-am avut vreodata in maini? Potrivit unui studiu, pe primele locuri ale cartilor despre care oamenii pretind ca le-ar fi citit desi nu au facut-o sunt : 1984 (Orwell), Razboi si pace (Tolstoi) sau Marile Sperante (Dickens). Ca tot veni vorba de carti, cititi aici si cativa clasici in 140 de caractere.
NATURA UMANA:
- Imaginati-va ca sunteti un copil. Si ca mama va pune intr-o mana o vioara si in cealalta o minge de fotbal- nu ati avut inainte nici minge si nici vioara- rugandu-va sa alegeti doar un obiect. Pe care il veti alege? Probabil le veti pipai pe fiecare, le veti mirosi, si va veti gandi la desenele animate pe care le-ati vazut ca sa faceti diferite comparatii. Lista de influente concurente este fara sfarsit si imposibil de identificat cu precizie. In cele din urma , fara sa aveti un motiv evident , alegeti sa zicem, vioara. In fond, creierul copilului are de doua ori mai multi neuroni decat cel al adultului. Daca veti fi intrebat de ce ati ales vioara , raspunsul va reflecta foarte putin din competitia dusa in inconstientul dvs. Despre procesul luarii deciziilor.
- Oamenii scriu SMS-uri. O multime de SMS-uri. Analistii estimeaza ca in SUA se vor trimite anul viitor 71 miliarde de mesaje text. Un adolescent trimite astazi in medie 2022 de SMS-uri pe luna. Adica 67 pe zi. Inseamna asta ca vechile discutii la telefon vor disparea? Nici vorba, se vor re-inventa!
GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:
- Soarele-capsuna. By NASA
ANIMALE, PLANTE, BIOLOGIE, BOTANICA:
VIDEO:
- Cel mai prost om din lume
- WORST Women Drivers in the WORLD
- De vazut:
- TED Talks. Noreena Hertz: Cum sa folosesti expertii – si cand nu.
Luam decizii importante in fiecare zi – si adesea ne bazam pe experti sa ne ajute in a lua decizia. Dar, spune economista Noreena Hertz, a te baza prea mult pe experti poate sa te limiteze sau chiar sa fie periculos. Ea cheama la inceperea democratizarii expertizei – sa nu ascultam doar „de chirurgi si manageri, dar si de angajatii din magazin.”
Voi ce ati citit interesant zilele acestea?