MAGAZIN Cu cat crezi ca esti mai destept, cu atat devii mai destept. 7 reguli pentru Facebook. Exista serul adevarului? De ce mancam popcorn cand mergem la film? 10 legi ciudate din SUA. TED Talks.
Ruleaza si la noi in cinematografe, nu stiu daca ati apucat sa-l vedeti: Gravity. Sandra Bullock si George Clooney joaca rolul a doi astronauti care in urma unui accident raman captivi in Spatiu. Filmul e bun, dar sa ne uitam putinla ce spun protocoalele reale ale NASA atunci cand un astronaut ar ramane in Spatiu. Bine, pana acum nu s-a intamplat, astronautii sunt antrenati si pentru o asemenea situatie, numita „overboard”.
NATURA UMANA:
- Cu cat crezi ca esti mai destept, cu atat devii mai destept. Hai, c-am rezolvat si problema asta…Un studiu foarte bun via American Psychological Association.
- Cat de mult ne lasam afectati de mesajele publicitare. Efectul „celei de a treia persoane”
- In filme si drame TV, tiopentalul de sodiu este prezentat ca un ser al adevarului folosit pentru a obtine informatii de la infractori. Substanta face parte din miturile urbane privind detectarea minciunii cu ajutorul chimiei. Dar cat de real e acest mit?
- De ce oamenii buni fac rautati? Si de ce oamenii destepti fac lucruri stupide sau irationale? Zece dintre cele mai influente studii de psihologie sociala. Fiecare spune o poveste unica si relevanta pentru fiecare dintre noi. (Raspunsul este ca destul de des le fac din cauza altor oameni)
- Si daca extraterestrii sunt de fapt niste creaturi micute? Foarte micute..
- Dam sau nu dam chelnerului bacsis? Cat de real este mitul ca un bacsis bun il face sa fie mai atent cu noi?
GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:
BIOLOGIE, BOTANICA:
- Un grup de balene au adoptat un delfin. Bine ca nu a fost invers, ca n-ar mai fi prididit saracii delfini sa-i aduca de mancare bebelusului adoptat.
TEHNOLOGIE:
VIDEO:
- 10 legi ciudate din SUA
- 10 solicitari bizare ale unor artisti celebri
- 10 STUPID Publicity Stunts
- Top 20 Fun Facts
- TED TALKS. Jonathan Eisen: Cunoasteti-va microbii
Corpurile noastre sunt acoperite de o mare de microbi – atat factorii patogeni care ne fac sa ne simtim rau, cat si microbii „buni”, despre care stim mai putin, dar care ne pot mentine sanatosi. La TEDMED, microbiologul Jonathan Eisen impartaseste ceea ce stim, incluzand cateva metode surprinzatoare de a pune la lucru acei microbi buni.
Voi ce ati citit interesant zilele acestea?
O zi frumoasa tuturor!