MAGAZIN Cum va arata urmatorul web? 10 animale despre care nici nu stiai ca exista. Cum pulseaza Pamantul. 10 pariuri pe care le vei castiga sigur. Iphone-ul tau consuma mai mult decat un frigider. 20 de adevaruri stiintifice greu de crezut! TED TALKS
BANG! Christof Wetterich, un cercetator in fizica trecut pe la CERN Geneva si DESY Hamburg, sustine ca Universul nu este in expansiune. Pana acum, nimeni nu a contestat aceasta teorie, ea urmand sa fie supusa in urmatoarele luni unor severe verificari. Pana acum se „stia” ca vitezele stelelor din Galaxia noastra sunt relativ mici, in jur de 30 – 40 km / s. In schimb, pentru alte galaxii situatia devenea mult mai interesanta. Masuratorile au aratat ca ele s-ar fi indepartat una de cealalta cu viteze din ce in ce mai mari. Wetterich nu arunca in aer intregul BIG BANG, ci doar il „tuneaza” putin.
- Cum va arata Webul urmator? Astazi, cea mai importanta functie a Internetului este de a furniza cele mai recente informatii, sa ne spuna ce se intampla chiar acum, in orice colt al lumii. Dar nu va ramane in aceasta faza pentru totdeauna. Prin urmare, intrebarea e legitima iar raspunsul e foarte interesant.
- Va plac fructele? Iata 16 lucruri pe care poate nu le stiati despre ele…
- Zece animale despre care nici nu stiai ca exista. E drept, nici ele nu au aflat de existenta ta!
- Ati observat ca mai toate reclamele la alimente pariaza pe dorinta noastra de a manca sanatos, cum mancau stramosii nostri? Aproape toate merg pe ideea de traditie, pe retetele bunicii. Dar daca am merge si mai departe, pana la paleo-diete si paleo-stil de viata?
- Cine favorizeaza pe cine la angajare? Prin experimente si scenarii experimentale, cercetatorii au demonstrat ca la angajarea intr-un loc de munca, mamele sunt defavorizate fata de femeile fara copii. Daca iei doua candidațe la fel de calificate pentru un job, din care una are copii iar cealalta nu, cea fara copii e preferata de doua ori mai mult decat cea cu copii. In plus, obtine si un salariu consistent mai mare. La fel, adultii care au ramas de timpuriu fara parinti sunt preferati celor care au crescut in familii mono sau bi-parentale.
- Zece pariuri pe care le vei castiga sigur!
- Un site cu si despre fraudele stiintifice. De unde aflam lucrari care au fost retrase dupa ce au fost publicate sau cercetatori concediati pentru fraude. …Plagiatele din Romania nu apar insa…:(
- Despre cum sta treaba cu iPhone-ul tau: ti-l poate fura oricine, se poate defecta oricand si in plus, consuma mai mult decat un frigider! In rest, sa ai o duminica placuta! 😛
- O alta perspectiva prin care putem privi incalzirea globala: sanatatea noastra. Schimbările climatice au, se pare, cateva efecte secundare. Temperaturile ridicate fac organismul nostru sa se raceasca mai greu, ceea ce poate cauza crampe, epuizare sau chiar accidente vasculare. Căldura afectează, de asemenea, calitatea aerului, ducand la cretsterea cantitatii de smog retinute, care ii afecteaza pe astmatici. Si cate altele…
- Douazeci de adevaruri stiintifice greu de crezut!
- A propos de sanatate, aici aveti o recenzie a articolelor din literatura medicala de specialitate a ultimei saptamani.
- S-ar putea ca prietenii tai sa vada mult mai corect problema ta decat o faci tu. Try with a little help from your friends.
- Unsprezece feluri in care iti poti imbunatati memoria. De ce ti-ai imbunatati memoria? Simplu: ca sa-ti amintesti de cate ori te-a umilit seful, cum te-a facut in copilarie un prieten de rahat in fata colegilor, barfele pe seama prietenei din luceu…Sunt atatea motive :)) – Text bun, cu linkuri catre alte articole la fel de interesante.
- Cele mai inteligente 15 animale de pe Pamant, exceptie facand seful tau!
- Exista cu adevarat workaholici? Da, pe cativa ii stiu eu si n-o sa ajunga sefi in viata vietilor lor!
TED TALKS. Deb Roy, cercetator la MIT, si-a dorit sa inteleaga cum a invatat copilul sau sa vorbeasca – asa ca a instalat camere video in intreaga casa pentru a capta fiecare moment (cu unele exceptii) din viata fiului sau, apoi a procesat 90.000 de ore de video pentru a putea vedea cum „gaaa” se transforma incet-incet in „water” (apa). O prezentare uimitoare despre un studiu bogat in informatii, cu adanci ramificatii despre modul in care invatam.