Sari direct la conținut

MAGAZIN De ce aplauda oamenii? Marele Zid NU se vede din Spatiu. De ce ciocnim paharele? Cat costa viata unui copil. Ce s-ar intampla cu noi daca nu am iesi din casa? TED Talks

HotNews.ro
sete, Foto: Muzart Grafica
sete, Foto: Muzart Grafica

Pana la urma, in sanatate totul e o chestiune de credinta. Tratamentele placebo isi fac efectul, fiind folosite pe scara larga de medici. Din 783 de doctori, 12 % au declarat ca au folosit placebo „pur” (pastile de zahar, injectii saline ), in timp ce 97 % au folosit placebo „impur” ( prescriu medicamente care nu fac rau, dar fara a avea o baza stiintifica). Mai mult de trei sferturi dintre ei au declarat ca au facut acest lucru cel putin o data pe saptamana si ca nu au o problema de etica cu inselarea pacientilor. Dar placebo nu este doar a da o pastila falsa sau o injectie cu solutie salina. Este vorba de o intreaga „piesa de teatru” pusa in scena in fata pacientului.

NATURA UMANA:

  • Un mit foarte popular cu privire la explorarea spatiului este ca Marele Zid din China ar fi singura structura construita de om care poate fi vazuta din spatiu. Fals! Realitatea este ca  de pe orbita nu se poate vedea cu ochiul liber Marele Zid. Si cu siguranta, astronautii de pe Apollo nu au putut vedea de pe Luna, chiar daca aceasta legenda urbana a fost foarte circulata. Astronautul canadian Chris Hadfield, care tocmai s-a intors dupa 5 luni petrecute la bordul Statiei Spatiale Internationale, pe Twitter: Marele Zid din China nu este vizibil de pe orbita cu ochiul liberE prea ingust, si urmeaza conturul si culorile naturale [ale peisajului].

ANIMALE, PLANTE, BOTANICA, BIOLOGIE:

GIF-URI, FOTOGRAFII, ANIMATII:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • Ce s-ar intampla cu noi daca nu am iesi din casa?

In numai 3 minute afli o explicatie stiintifica extrem de interesanta

  • V-ati intrebat vreodata de ce aplauda oamenii? Daca nu, sa profitam de cei care au facut-o! 🙂

  • TED Talks. Clay Shirky: Cum va schimba internetul (intr-o zi) guvernarea

Lumea open source a invatat sa faca fata fluxului de idei noi, uneori diferite, idei care folosesc servicii ca GitHub. De ce n-ar face-o si guvernele? In aceasta prezentare infacarata, Clay Shirky ne arata felul in care democratiile ar putea invata de la internet nu numai sa fie transparente ci si sa se foloseasca de cunostintele cetatenilor.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

Sursa foto articol

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro