MAGAZIN De ce credem in conspiratii? Miile de oameni care vor sa moara pe Marte. Cele mai cool opere de arta vizibile din Spatiu. Sapte tehnologii care nu vor exista niciodata. O geografie a demografiei. TED Talks
Un sondaj national lansat in aceasta luna arata ca 37% dintre americani cred ca incalzirea globala este o farsa, 21% cred ca guvernul Statelor Unite ascunde dovezi ale existentei extraterestrilor si 28% cred ca exista un grup secret si elitist de putere care conduce lumea. Pana si despre recentul atentat din Boston s-a spus ca totul a fost o farsa. Nu mai vorbesc despre celebrele cazuri ale aselenizarii sau atentatelor din 9/11. De ce crede lumea in teoria conspiratiei?
- Un astronaut explica pe intelesul tuturor de ce au senzatia de rau in Spatiu
- Ati vazut probabil filme in care extraterestrii invadeaza Pamantul. De regula, in filme motivele pentru care are loc invazia sunt ridicole: ei vin sa cucereasca Terra ori pentru apa, ori pentru cine stie ce element chimic. De ce s-ar deranja alienii sa bata atata amar de ani-lumina ca sa ne invadeze? Iata cateva pareri ale expertilor…
- Vorbim de Spiderman, Superman, Batman samd. Dar nimeni nu vede ce supraputeri au animalele de langa noi?
- Vorbeam mai sus de astronauti si de raul de Spatiu. Intrebare: De ce, daca in toate filmele SF, navele au gravitatie artificiala, in realitate ea nu exista?
- Tineti minte trei cuvinte: Copiii ii cred nu pe oamenii destepti si bine pregatiti profesional, ci pe cei care stiu sa se faca simpatici, chiar daca habar nu au despre ce discuta. Huh, am zis sa tineti minte 3 cuvinte? Cred ca sunt mai multe, am vrut sa fiu dragut, nu destept!
- Cum s-a schimbat temperatura Pamantului in ultimii 130 de ani? Oamenii de stiinta au colectat inregistrari ale temperaturii de la peste 1000 de statii meteorologice din intreaga lume din 1880, si le-a combinat cu datele moderne prin satelit. Filmul arata 130 de ani de schimbari ale temperaturii planetei fata de temperaturile medii locale in mijlocul anilor 1900. In medie, temperatura pe Pamant a crescut anual in ultimii 130 de ani
- In 2001, cercetatorul Brochet Frederic a invitat 54 de experti in vin sa-si exprime opiniile cu privire la ceea ce pareau a fi doua pahare de vin diferite: unul rosu si unul alb. In realitate, cele doua vinuri au fost identice, cu o singura exceptie: vinul „rosu” a fost vopsit cu colorant alimentar. Expertii au descris vinul „rosu” ca fiind din „fructe rosii zdrobite.” Nici unul dintre cei 54 de experti intervievati nu au observat ca era vorba de un vin alb.Despre vinuri, degustari si clasamente
- Momente amuzante filmate de amatori, in filmuletul de mai jos
- De ce apeleaza politia in cadrul unor anchete la persoane cu capacitati extrasenzoriale (medium)? Credeti ca pentru a descoperi autorul crimei? Ei, as! E mai mult pentru a da satisfactie mass-media. Multe departamente de politie interzic chiar consultarea acestora, permitand accesul lor la probe doar la solicitarea familiei.
- Vine sau nu asteroidul fatal Pamantului? Dar ce ziceti daca sunt de fapt 1400 de asemenea asteroizi? Ei fac parte din lista neagra a NASA, o lista cam cum au bancile pentru clientii care le-ar rani afacerea…
- Despre vise si decodarea lor. Cat ar costa un aparat care sa ne „traduca”ceea ce visam?
- Poate ati vazut desenul acela animat – un pacient bolnav intr-un pat de spital are tot felul de monitoare si de grafice langa pat, aparate sau desene care ii arata starea sanatatii. Vine medicul, intoarce graficul astfel incat sageata in jos sa arata ca o sageata in sus, iar starea pacientului se imbunatateste. Despre ce e vorba in realitate?
- Ca sa faceti economie la panza, daca sunteti un pictor, iata o idee: pictati totul pe aceeasi bucata de panza si schimbati lumina proiectata. Iese ceva interesant…
- Cum stim ca extraterestrii nu se uita sau nu ne citesc chiar in acest moment? Nu stim! Mai ales ca unii dintre noi le deseneaza urari de bun venit sau alte cele, ca sa le vada. Despre cele mai cool opere de arta vizibile din Spatiu.
- E o lucrare cat se poate de stiintifica. Cum putem provoca explozia Soarelui?
- Un studiu recent a analizat expunerea fictiva la semnalele WiFi a 147 de subiecti. Acestora li s-a proiectat un documentar despre pericolele WiFi. Un total de 54% dintre pacienti au prezentat „… Agitatie si anxietate, pierderi de concentrare sau chiar aparitia de furnicaturi in degete, brate, picioare. Doi participanti au parasit studiul prematur, deoarece simptomele lor au fost mult prea severe”. Despre palcebo si nocebo.
- Despre minciuni si amintiri. Despre cum se dezvlta si cum se implanteaza falsele memorii
- O geografie a demografiei. Ca sa luam aminte.
- De ce mananca copii magneti (nu din aceia care se lipesc pe frigidere, sa fim intelesi)? Si mai ales, de ce copiii de azi mananca mult mai multi magneti decat cei de dinainte?
- V-ati gandit vreodata de ce sunt hambarele de culoarea rosie? Si care e legatura cu asteroizii?
- Ar trebui sa lucram si sa fim in acelasi timp fericiti, dar se intampla asta in realitate? Intr-un discurs in ritm rapid si incitand de la TED, psihologul Shawn Achor sustine ca, de fapt, fericirea sustine productivitatea.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro